Joker kutya vezetett a rablóhoz

2021. 04. 20., k - 11:23
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A nyomozók őrizetbe vették azt a 22 éves férfit, aki a gyanú szerint az éj leple alatt kirabolt egy idős izsáki asszonyt.

 

Egy izsáki lakos tett bejelentést a rendőrségre 2021. április 19-én 5 óra 15 perckor, mivel egy ismeretlen férfi kirabolta az édesanyját.

A nyomozás adatai szerint az elkövető hajnalban megjelent a sértett házánál, ott betörte a bejárati ajtó üvegét, amin keresztül be tudott jutni a lakásba. A férfi egy késsel a kezében pénzt követelt az ágyában fekvő 77 éves asszonytól, aki félelmében átadott 10.000 forint. A rabló nem elégedett meg ennyivel, megfenyegette az asszonyt, aki ennek hatására a pénztárcáját is – amiben hozzávetőleg 2.000 forint aprópénz volt – odaadta támadójának. A tettes nem tudott több pénzt kicsikarni áldozatából, ezért zsákmányával együtt távozott a házból.

A helyszínre érkező egyenruhások egy nyomkövető kutyával, Jokerrel egészültek ki, aki szagot fogott, és az elkövető házáig vezette őket. A házban ekkor már csak a gyanúsított édesanyja tartózkodott, a tettes pedig ismeretlen helyre távozott.

A rendőrök keresni kezdték a férfit, akit néhány órán belül elfogtak és előállítottak. A 22 éves izsáki lakost gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ismét akcióban a drón

A rendőrök visszatérő jelleggel ellenőrzik a 4-es számú főút balesetveszélyes szakaszát.

 

Összehangolt csapatmunka

A társszervek közös erőfeszítésének köszönhetően épségben megtalálták az erdőben eltévedt házaspárt.

 

A „Stop” tábla nem ajánlás

A Nógrád megyei rendőrök a közlekedésbiztonság javítása érdekében drón segítségével ellenőrizték a 21-es számú főút bátonyterenyei szakaszát.

 

A levegőből is

Előzés záróvonalon, kanyarodás kézben tartott telefonnal, vezetés és utazás biztonsági öv nélkül. Az elmúlt hetekben több szabálytalanul közlekedő járművezetőről készítettek felvételt a drónnal közúti ellenőrzéseket végző rendőrök Békés megyében.

 

A sebességre koncentráltak

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság illetékességi területén a rendőrök a balesetek megelőzése, valamint a gyorshajtók kiszűrése érdekében ellenőrzést hajtottak végre.