Joker kutya vezetett a rablóhoz

2021. 04. 20., k - 11:23
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A nyomozók őrizetbe vették azt a 22 éves férfit, aki a gyanú szerint az éj leple alatt kirabolt egy idős izsáki asszonyt.

 

Egy izsáki lakos tett bejelentést a rendőrségre 2021. április 19-én 5 óra 15 perckor, mivel egy ismeretlen férfi kirabolta az édesanyját.

A nyomozás adatai szerint az elkövető hajnalban megjelent a sértett házánál, ott betörte a bejárati ajtó üvegét, amin keresztül be tudott jutni a lakásba. A férfi egy késsel a kezében pénzt követelt az ágyában fekvő 77 éves asszonytól, aki félelmében átadott 10.000 forint. A rabló nem elégedett meg ennyivel, megfenyegette az asszonyt, aki ennek hatására a pénztárcáját is – amiben hozzávetőleg 2.000 forint aprópénz volt – odaadta támadójának. A tettes nem tudott több pénzt kicsikarni áldozatából, ezért zsákmányával együtt távozott a házból.

A helyszínre érkező egyenruhások egy nyomkövető kutyával, Jokerrel egészültek ki, aki szagot fogott, és az elkövető házáig vezette őket. A házban ekkor már csak a gyanúsított édesanyja tartózkodott, a tettes pedig ismeretlen helyre távozott.

A rendőrök keresni kezdték a férfit, akit néhány órán belül elfogtak és előállítottak. A 22 éves izsáki lakost gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben egy ózdi kristály-díler

A rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt az ózdi férfit, aki új pszichoaktív anyagot árult vevőkörének, köztük fiatalkorúaknak is.

 

A káli  dílerek őrizetben

A Füzesabonyi nyomozók öt személyt hallgattak ki gyanúsítottként pszichoaktív anyaggal visszaélés gyanúja miatt.

 

Megduplázta

A rendőrség a balesetek megelőzése érdekében országos akciót tartott 2024. április 15. és április 21. között.

 

Elég ebből!

A nyíregyházi nyomozók véget vetettek a gépkocsifeltörésekre szakosodott budapesti páros bűnös tevékenységének.

 

Körözött autó Nagylakon

Német hatóságok által körözött autót foglaltak le Nagylak közúti határátkelőhelyen a magyar rendőrök.