Jól kifőzte, legalábbis azt hitte

2022. 09. 02., p - 08:32
Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Szekszárdi Járásbíróság letartóztatta azt a székesfehérvári dílert, aki az elmúlt években maga készítette a kábítószert, melyen később túl is adott.

A Tolna megyei rendőröknek információjuk volt arra, hogy egy 40 éves férfi 2019 júniusától csaknem másfél éven át heti rendszerességgel árusított speedet. A férfi a kábítószer-kereskedelem mellett a fenti időszakban az általa bérelt műhelyben amfetamint állított elő, melyet később el is adott. A Tolna megyei nyomozók egy, korábban a Fejér megyei kollégákkal közösen folytatott nyomozás során beszerzett információk alapján jutottak el a díler által működtetett laborhoz, ahol kutatást tartottak. A rendőrök akkor még ismeretlen eredetű fehér port és zöld növényi törmeléket is lefoglaltak, melyekről később a szakértő megállapította, hogy kábítószerek és jócskán meghaladják a jelentős mennyiség alsó határát. Az itt tartott kutatás során a kábítószer előállításához szükséges alapanyagokat és eszközöket is foglaltak le.

A napokban a férfihez köthető több ingatlanban is kutatást tartottak kollégáink, ahol a nagy mennyiségben - bruttó 2 kg fehér massza, mintegy 1 liter speed olaj - feltalált kábítószergyanús anyagokon kívül, műszaki cikkeket és több százezer forint készpénzt is lefoglaltak. A nyomozók lépéseket tettek a vagyonvisszaszerzés érdekében is. A lefoglalt anyagokról a szakértő megállapította, hogy kábítószernek, amfetaminnak minősülnek. A lefoglalt anyagok közel 5000 adag kábítószer előállítására alkalmasak.

A férfit a Tolna megyei rendőrök a napokban fogták el és őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatták ki jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetése miatt. Előterjesztésük alapján, az ügyészség indítványára a Szekszárdi Járásbíróság augusztus 31-én letartóztatta. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Életmentés a hídon

Két bajai rendőr és mentős húzták vissza a hídra az öngyilkossággal fenyegetőző férfit.

 

Eltűnt Schofhauzer Ilona

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik az 56 éves hölgy megtalálása érdekében.

 

Kabátja alá rejtette

Két üveg whiskeyt és két doboz energiaitalt akart ellopni egy fiú Kazincbarcikán, egy szabadnapos rendőr fogta el.

 

Közlekedési balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizennégy ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év huszonnegyedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.