Jótett helyébe rablás

2022. 06. 25., szo - 11:46
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A budapesti rendőrök egy napon belül elfogták a két férfit, akik a gyanú szerint elkábították, majd kirabolták az őket étellel kínáló külföldit.

A ferencvárosi nyomozók egy indiai állampolgár bejelentése alapján indítottak eljárást, akit elmondása szerint a lakásán raboltak ki 2022. június 17-én. Az ismeretlenek azzal szólították meg az utcán a hajnalban hazafelé tartó férfit, hogy éheznek, ezért felhívta őket a lakásába, ahol ételt készített nekik és itallal kínálta őket. A két idegen ekkor rátámadt, egy valamilyen kábító hatású anyaggal átitatott törölközőt szorítottak az arcára, amitől néhány órára elvesztette az eszméletét. Mire magához tért, eltűnt a pénze, karórája, laptopja és mobiltelefonjai.

A IX. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói egy napon belül azonosították a feltételezett elkövetőket. P. Gyulát és M. Lászlót június 18-án a VIII. kerületben fogták el. A 26 és a 33 éves férfiakat rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. Azt, hogy a sértettet hogyan és mivel kábították el, szakértők bevonásával vizsgálják.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Újra járható a 48-as főút

A rendőrök a baleset helyszínelését befejezték, a félpályás útlezárást 15 óra 45 perckor feloldották, a forgalom ismét zavartalanul haladhat.

 

„Jó buli” volt

A rendőrök néhány nap alatt elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 19 éves férfit.

 

Őrizetben egy ózdi díler

A rendőrök elfogtak egy ózdi drogterjesztő férfit, akit elfogása után gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.