Kábítószer a műszerfalban

2021. 09. 21., k - 10:09
Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda

A KR NNI nyomozói a pécsi férfi elfogásával 12 ezer adag kábítószer piacra kerülését akadályozták meg.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztálya eljárást folytat R. Péter 54 éves pécsi lakossal szemben különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2021. szeptember 16-án személygépkocsival azért utazott Hollandiába, hogy ott kábítószert vegyen. Szeptember 18-án este érkezett Magyarországra, és éjfél előtt pár perccel Pécs belvárosában vonták intézkedés alá a nyomozók. Az autó átvizsgálása során a kesztyűtartó mögött a műszerfalban  négy csomagban összesen 4218 gramm kábítószergyanús anyagot tartalmazó csomagot, míg a jármű középkonzoljában 3 gramm kokain találtak és foglaltak le a nyomozók. Az igazságügyi szakértő előzetes véleménye alapján a lefoglalt kábítószergyanús anyag amfetamin, amely a hígítástól függően 8-12 ezer utcai adagnak felel meg. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke kb. 24-36 millió Ft.

A nyomozók R. Pétert őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását, amelyet az illetékes törvényszék 2021. szeptember 21-én elrendelt.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fókuszban a vasúti közlekedés az iskolában

A kunszentmiklósi balesethelyszínelő általános iskolásokkal beszélgetett a balesetekről és azok megelőzésének lehetőségeiről. A legfontosabb téma a vasúti közlekedés biztonsága volt.

 

Derik már biztonságban van

A törökszentmiklósi férfi olyan bánásmódot tanúsított kutyájával szemben, ami miatt Derik maradandó egészségkárosodást szenvedett. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

 

Termesztett csendélet

Munkába indult az a miskolci férfi, akit a rendőrök a kapuban feltartóztattak, mivel a gyanú szerint a feltételezett elkövető marihuánát termesztett.