Kábítószer a műszerfalban

2021. 09. 21., k - 10:09
Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda

A KR NNI nyomozói a pécsi férfi elfogásával 12 ezer adag kábítószer piacra kerülését akadályozták meg.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztálya eljárást folytat R. Péter 54 éves pécsi lakossal szemben különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2021. szeptember 16-án személygépkocsival azért utazott Hollandiába, hogy ott kábítószert vegyen. Szeptember 18-án este érkezett Magyarországra, és éjfél előtt pár perccel Pécs belvárosában vonták intézkedés alá a nyomozók. Az autó átvizsgálása során a kesztyűtartó mögött a műszerfalban  négy csomagban összesen 4218 gramm kábítószergyanús anyagot tartalmazó csomagot, míg a jármű középkonzoljában 3 gramm kokain találtak és foglaltak le a nyomozók. Az igazságügyi szakértő előzetes véleménye alapján a lefoglalt kábítószergyanús anyag amfetamin, amely a hígítástól függően 8-12 ezer utcai adagnak felel meg. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke kb. 24-36 millió Ft.

A nyomozók R. Pétert őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását, amelyet az illetékes törvényszék 2021. szeptember 21-én elrendelt.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kristálydílerek

A zuglói rendőrök egy kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított páron ütöttek rajta. A lakásukon talált drog mellett rengeteg pénzt, két autót és tizenegy mobiltelefont is lefoglaltak.

 

Kik lehetnek?

Tolvajok azonosításához kérnek segítségét a budaörsi rendőrök.

 

A dobogó mindhárom fokából jutott

Egyéniben első és harmadik, míg csapatban második helyen végzett a Tolna vármegyei különítmény a BM Országos Terepfutó Bajnokságon.

 

Őket körözzük

A ferihegyi gyorsforgalmi úton két halálos áldozatot követelő közlekedési baleset kapcsán a BRFK hét nepáli állampolgár ellen adott ki elfogatóparancsot.

 

De igen, ők is tettesek!

A nyomozás adatai szerint a terézvárosi luxusbolt-betörésben legalább négyen vettek részt. Két feltételezett elkövetőt a budapesti rendőrök már a bűncselekmény napján elfogtak, társaikat keresik.