Kábítószer-kereskedő hálózatot számoltunk fel

2023. 05. 04., cs - 12:29
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Szerda hajnalban 8 helyszínen csaptak le a bajai rendőrök.

A bajai nyomozóknak olyan információ jutott a birtokába, hogy Baján és a környező településeken egy csoport különböző kábítószereket árul. A több hónapos nyomozás eredményeként több célszemély is látókörbe került. Tegnap hajnalban egy összehangolt akció keretén belül 8 helyszínen jelentek meg egyidőben a rendőrök. Az elfogásokban a bajai rendőrökön felül a főkapitányságunk munkatársai, valamint a Bács-Kiskun, Baranya, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye kommandósai, kutyás rendőrök és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egységei vettek részt.

A nagyszabású akciókban 8 férfit fogtak el. A házkutatások során kábítószergyanús anyagokat, készpénzt és a terjesztéshez szükséges eszközöket találtak és foglaltak le a nyomozók. A legnagyobb fogás az egyik bajai helyszínen volt, ahol a nyomozók közel 6,3 kilogramm szárított növényi anyagmaradványt, 1090 darab ecstasy-t, 132 gramm kokaint és 40 gramm hasist, valamint mérlegeket foglaltak. A lefoglalt anyagokat szakértő vizsgálja.

Vagyonvisszaszerzés céljából közel 7,3 millió forintot, 780 euro-t, laptopokat, telefonokat és tableteket foglaltak le a nyomozók.

Az elfogott férfiakkal szemben kábítószer-kereskedelem miatt indult büntetőeljárás. A rendőrök az ügyben a csoport egyes tagjaival szemben kezdeményeztek letartóztatásokat.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Mozgó sorfal, lánc, védelmi alakzat, folyosó…

Csak néhány azok közül a csapatszolgálati elemek közül, amiket a Készenléti Rendőrség (KR) kiképzési és módszertani szakemberei gyakorlatban tanítottak meg a Magyar Honvédség Katonai Rendészeti Ezred tízfős csoportjának. A rendőrök által tartott kétnapos tömegkezelési tréning a KR központi objektumában zajlott.

 

Őrizetben a késdobáló

A rendőrök elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki azt a csobaji férfit, aki kést dobott a felesége hátába.

 

Tudta, mit tesz?!

Csaknem tragédiába torkollott egy családi vita Tiszaderzsen. Egy férfi láncfűrésszel vágta meg édesanyja kezét, aki súlyos sérüléseket szenvedett.

 

Elfogták a rablás elkövetőit

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Tiszakécskei Rendőrőrsének munkatársai két fiatalt gyanúsítanak azzal, hogy bántalmaztak egy idős férfit és elvették a pénzét.

 

Reszkessetek, betörők!

Több lakásba hatolt be két makói férfi az elmúlt esztendőben Csongrád-Csanád vármegyében. A szegedi nyomozók véget vetettek a sorozatnak, a duót elfogták és őrizetbe vették.

 

Felismeri a férfit?

A soproni nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen személy azonosításához.