Kábítószer-kereskedők őrizetben

2021. 12. 08., sze - 14:34
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A karcagi rendőrök a tiszaburai kábítószer-kereskedők elfogása után, most Kenderesen vettek őrizetbe dílereket.

A Karcagi Rendőrkapitányság kábítószer-kereskedelem bűntett és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

A rendelkezésre álló adatok szerint, egy kenderesi pár 2021. januárja és szeptembere között rendszeresen, anyagi haszonszerzésre törekedve értékesítettek több személynek kábítószer gyanúját keltő anyagot, alkalmanként 500 forint/pakk áron.

Megalapozott továbbá a gyanú arra is, hogy a páros 2021. június és július hónapokban új pszichoaktív anyag gyanúját keltő növényi törmeléket értékesített több személynek, esetenként 500-1000 forint/pakk áron.

A karcagi rendőrök akciója során a feltételezett elkövetőket elfogták és előállították a helyi rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki az 55 éves férfit és 49 éves élettársát. A nyomozók a tettesek lakásán alufóliába csomagolt és kiporciózott, kábítószer és új pszichoaktív anyag gyanúját keltő porokat és növényi törmelékeket, egymillió forintot meghaladó készpénzt és ékszereket, továbbá mobiltelefonokat foglaltak le. A nyomozó hatóság a terheltek őrizetbe vételéről határozott, és a későbbiekben előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam