Kábítószer-kereskedőket fogtak Zalában

2022. 02. 04., p - 10:38
Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök őrizetbe vettek két férfit.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást Cs. Martin 29 éves söjtöri, és Sz. Csaba 42 éves, valamint kábítószer-kereskedelem vétség elkövetése miatt Sz. Mónika szintén 42 éves jánosházai lakosok ellen.

Összehangolt akció során a Terrorelhárítási Központ, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság, a Keszthelyi Rendőrkapitányság, és a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság munkatársai 2022. február 2-án elfogták a feltételezett dílereket. Cs. Martint a 74-es számú és 76-os számú utak kereszteződésénél igazoltatták, aki egy személygépkocsival közlekedett, majd a gépjármű átvizsgálása során találtak nála 27 gramm kábítószernek minősülő fehér kristályos port, míg Sz. Csabára, és feleségére jánosházai otthonukban csaptak le.

A nyomozás adatai szerint Cs. Martin társától vette a kábítószereket, amit anyagi haszonszerzés érdekében továbbértékesített a korábban kialakított vevőkörébe tartozó fogyasztóknak.

A kábítószer-kereskedőknél tartott kutatások során a nyomozók összesen több mint 3 kilogramm kábítószergyanús anyagot, többek között amfetamint, különböző tablettákat, növényi törmeléket, tasakokba csomagolt fehér porokat, illetve kereskedelemre utaló eszközöket, digitális mérleget, nagy mennyiségű, villámzáras tasakokat, fecskendőket, mobiltelefonokat és laptopokat továbbá ékszert és pénzt foglaltak le.

A nyomozók a két férfit – őrizetbe vételük mellett- kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A 42 éves nőt kábítószer-kereskedelem vétség gyanúja miatt hallgatták ki a rendőrök.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a bőcsi támadókat

Még aznap azonosították, majd elfogták azokat a fiatalokat, akik rátámadtak egy idős nőre bőcsi otthonában.

 

Tanúnak érkezett, „bilincsben” távozott

Meghallgatásra idéztek a Lajosmizsei Rendőrőrsre egy 37 éves helybélit, aki késve érkezett, mivel még útközben dolga akadt: ellopta egy idős asszony pénztárcáját.

 

Oda a kéjlak

A hatvani nyomozók két férfit gyanúsítanak prostitúció elősegítésével.

 

Lezárt akta: farkasszemet nézett kifosztójával

A tetőn ereszkedett le egy társasház legfelső emeltének erkélyére egy moldáv férfi, majd kifosztotta a lakásban békésen alvó párt, azonban egyikük felriadt és megzavarta a tolvajt.

 

Figyeljünk együtt!

Békésben tavaly az elsőbbségadás elmulasztása volt a legfőbb baleseti ok. Ezért a rendőrök zebráknál, kereszteződésekben folyamatosan figyelik, betartják-e a szabályokat a járművezetők, és egyben kérik őket, hogy figyelmesen közlekedjenek.