Kábítószer-terjesztők, fogyasztók rendőrkézen

2022. 10. 06., cs - 10:04
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Az esztergomi nyomozók ez idáig 3 főt vettek őrizetbe, további 9 főt hallgattak ki gyanúsítottként. Több százezer forint készpénzt, különböző kábítószereket, és a fogyasztáshoz szükséges eszközöket foglaltak le.

A rendőrök szeptember 23-án ellenőriztek egy személygépkocsit Esztergomban. A járőrök azonnal megérezték a gépjárműből áradó jellegzetes kábítószer illatot. Nem csalt az orruk a tapasztalt zsaruknak. A fiatalkorúnál különböző kábítószergyanús anyag, valamint 400 ezer forint készpénz volt. Ezen kívül a gépkocsiban őrlő, és a kábítószer-fogyasztásához szükséges eszközök is voltak. Mindkét főt előállították, a velük szemben alkalmazott kábítószerteszt pozitív eredményt mutatott. A nyomozók őket gyanúsítottként kihallgatták kábítószer birtoklása miatt. Az esztergomi rendőrök tovább göngyölítették a szálakat. Sorban hallgatták ki a tanúkat, és a beazonosított gyanúsítottakat. Ezzel egy időben több helyen tartottak kutatást is. Kiderült, a 17 éves fiatal huzamosabb ideje foglalkozott különféle kábítószerek értékesítésével. Az újabb bizonyítékok alapján, október 3-án őt ismét gyanúsítottként kihallgatták kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetése miatt. 

Sikerült azonosítani azt a 22 és 23 éves tokodaltárói férfit is, akik érintettek voltak a kábítószer értékesítésében. A 23 éves férfit szintén október 3-án fogták el a rendőrök. A 22 éves társa másnap önként ment a rendőrségre. Őket is gyanúsítottként kihallgatták kábítószer-kereskedelem miatt. A rendőrök náluk különböző fajtájú kábítószergyanús anyagot, készpénzt és a fogyasztáshoz szükséges eszközöket foglaltak le. Nem csak a lakás különböző helyeire, de a kertbe is rejtettek drogot. A rendőrség a 17, a 22, és a 23 éves gyanúsítottakat őrizetbe vette és kezdeményezésére az Esztergomi Járási Ügyészség indítványt tett a letartóztatásukra, amit az Esztergomi Járásbíróság október 5-én elrendelt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Aznaposok és másnaposok

A budapesti rendőrök újra a hétvégi bulikból alkoholos állapotban volán mögé ülő járművezetők kiszűrésére szerveztek akciót vasárnap reggel.

 

Ámokfutásból őrizetbe

Egy szolnoki férfi alig egy óra alatt két ház ablakát megrongálta, pénzt és tárcát lopott, elvitt egy gépkocsit, majd azzal 3 balesetet okozott.