Kábítószer-termesztőt fogtak Szegeden

2021. 05. 21., p - 12:20
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A szegedi rendőrök elfogtak egy helybeli férfit, akinek lakásában 68 tő kannabisz egyedet, illetve csaknem másfél kilogramm növényi törmeléket foglaltak le.

A rendőrök 2021. május 20-án tartottak kutatást a férfi lakóhelyén, a belvárosban. A lakás egyik szobájában különböző fejlődési szakaszban lévő - összesen 68 darab - kendergyanús növény mellett, két termesztő sátrat, illetve az egyedek gondozásához szükséges eszközöket találtak. Az elsődleges szakértői vélemény szerint a növény marihuána. A szemle keretében továbbá egy nejlonzacskóba és egy papírzsákba csomagolva, összesen 1489 gramm kannabisz levél, valamint növényi törmelék került elő.

A rendőrök a férfit elfogták, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki, ellene termesztéssel, tartással elkövetett kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon. A nyomozók őrizetbe vették, majd az illetékes ügyészségen kezdeményezték letartóztatását is.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hiába a futás

A rendőrök elfogták azt a sofőrt, aki igazoltatásakor kiugrott a kocsiból és meglépett. Mint kiderült, 11 külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Karóval támadt a fiú

A rendőrök azonnal elfogták azt a fiút, aki Miskolcon egy karóval ütötte le áldozatát, akitől a cipőjét, és a pénzét vette el.