Kamu!

2022. 08. 22., h - 15:48
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Rosszindulatú csatolmánnyal küldenek emailt a VII. Kerületi Rendőrkapitányság nevében. A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt tanácsolja, ne nyissák meg a mellékletet!

 
„Ajánlatkérés, szám: 22-0822-0391” tárggyal 2022. augusztus 22-én többen kaptak olyan megtévesztő emailt, melynek állítólagos feladója a VII. Kerületi Rendőrkapitányság „közkapcsolati munkatársa”. Az email egy XLL kiterjesztésű, feltehetően rosszindulatú csatolmányt tartalmaz, ezt jelenleg informatikai szakemberek vizsgálják. 
 
Bár a feladó emailcíme és az üzenet egyes formai elemei megtévesztők, az emailt nem a rendőrség küldte: ajánlatkérés így nem történik, ilyen nevű személy nem dolgozik a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, mint ahogyan „közkapcsolati munkatárs” beosztás sem szerepel a BRFK állománytáblájában. 
 
A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt tanácsolja, hogy aki ilyen üzenet kapott, ne nyissa meg a csatolmányt, és törölje az emailt! 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábítószer-kereskedelem a gyanú

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 33 éves győri férfit vettek őrizetbe, és kezdeményezték a letartóztatását.

 

Keressük Taszári Kornélt

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves Taszári Kornél megtalálása érdekében.

 

Letartóztatásban+felhívás!

Az érdi rendőrök két nap alatt azonosították és elfogták azt a fiatalt, aki két tizenévestől vette el a pénzét és fejhallgatóját. A rendőrség további sértettet keres.

 

Rács mögött a tatabányai rablók

Az elkövetők egy telefont és némi készpénzt vettek el egy utcán élő férfitól, akit előtte súlyosan bántalmaztak. A nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették a fiatalokat.

 

Rács mögött

A váci kollégák őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta azt a 30 éves helyi férfit, akivel több bűncselekmény –rongálás, kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés- megalapozott gyanúját közölték.