Katalizátort akartak lopni, egy szolgálaton kívüli rendőr tetten érte őket

2020. 12. 05., szo - 10:06
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A pápai nyomozók egy 21 és egy 24 éves celldömölki férfi ellen folytatnak eljárást.

A rendőrségre a Pápai Rendőrkapitányság szolgálaton kívüli rendőre tett bejelentést arról 2020. december 4-én, hajnalban, hogy Pápa külterületén két személyt tartóztat fel, akik egy út szélén álló autóból a katalizátort akarták ellopni. Az elkövetők egy emelővel már megemelték a járművet, és megkezdték annak bontását, valamint a gépkocsijukban a bűncselekmény elkövetéséhez használható további eszközök is voltak. A helyszínre érkező járőrök igazoltatták a két férfit, egy 21 és egy 24 éves celldömölki lakost. A rendőrök megállapították, hogy az idősebbik elkövetőt a Celldömölki Rendőrkapitányság körözi, mivel nem fizette be a rá kiszabott bírságot, továbbá felmerült a gyanú arra, hogy kábítószert fogyasztott. A két férfit előállították és gyanúsítottként kihallgatták. Megalapozottan gyanúsíthatók azzal is, hogy a megemelt autóból szerszámokat tettek el, továbbá 2020. december 3-ra virradó éjszaka Bakonytamásiban egy személygépkocsi katalizátorát lopták el. Mindketten beismerő vallomást tettek.

Ellenük lopás vétség, lopás vétség kísérlet, a 24 éves férfi ellen továbbá kábítószer birtoklása vétség elkövetésének gyanúja miatt folyik büntetőeljárás.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tetten ért betörő

A szombathelyi rendőrök a helyszínen elfogták azt a 41 éves férfit, aki egy gyógyszertárba tört be tegnap éjjel.

 

Lopás miatt keressük!

A székesfehérvári rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Halálos közlekedési baleset Kisújszállásnál

Egy férfi életét vesztette, továbbá hárman megsérültek, abban a közúti balesetben, ami a 4-es főúton Kisújszállás külterületén történt. A rendőrök teljes útlezárás mellett helyszínelnek.