Katalizátortolvaj rendőrkézen Vas megyében

2022. 11. 19., szo - 08:15
Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Harminckét rendbeli katalizátorlopással gyanúsítják a 34 éves Vas megyei férfit.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a Főkapitányság Felderítő Osztályával együttműködve, 2022. november 15-én elfogták azt a 34 éves Vas megyei férfit, aki a rendelkezésre álló adatok alapján több, mint 30 alkalommal lopott, vagy kísérelt meg ellopni katalizátorokat Szombathelyen és környékén.

Az eljárás során beszerzett információk alapján a Vas megyei férfi 2022 márciusától kezdődően, jellemzően Szombathely nagyobb lakótelepein található parkolókból, a város peremterületeiből, valamint a közeli településekről több mint 30 esetben tulajdonított el – különösen régi típusú autókról – katalizátorokat oly módon, hogy azokat a járművek kipufogórendszeréből kivágta.

A nyomozás során elvégzett kutatások eredményeként a gyanúsított férfi tartózkodási helyén több, a bűncselekmény elkövetéséből származó tárgy – így katalizátorok is – került lefoglalásra.

A férfit a szombathelyi nyomozók 24 rendbeli lopás bűntett, 6 rendbeli lopás vétség, valamint 2 rendbeli lopás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kihasználta a helyzetet

Lezárult a nyomozás annak a nőnek az ügyében, aki nem leadta, hanem eltette azt a pénztárcát, amit egy kiskundorozsmai boltban talált.

 

Lopás miatt keressük!

A székesfehérvári rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.