Katalizátortolvajok rendőrkézen

2021. 07. 24., szo - 09:29
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Katalizátor levágásával gyanúsítanak két külföldit a debreceni nyomozók.

Egy állampolgár értesítette a rendőrséget 2021. július 23-án 23 óra 30 perc körül arról, hogy gyanús alakokat látott a Füredi úton pakoló autók környékén, feltehetően egy autó katalizátorát szerelték ki.  A két férfit a rendőrök a helyszíntől nem messze fogták el. Az intézkedés során személygépkocsijukban különböző szerszámokat, illetve a csomagtartóban az ellopott katalizátort is megtalálták. A 40 és 27 éves bolgár állampolgárságú férfit előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók lopás bűntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt kihallgatták őket. A 40 éves gyanúsított nem volt ismeretlen a hatóság előtt, mert vele szemben elfogató parancs volt érvényben, amit a Székesfehérvári Rendőrkapitányság adott ki, az illetékességi területén történt katalizátorlopások miatt.

A rendőrök mindkét férfit őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

1+4

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen az 50 éves ukrán sofőr ellen, aki négy embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Frissített

A tegnap esti, M5 autópályán történt, halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset körülményeit pontosították a helyszíni szemle adatai.

 

Végállomás

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 29 éves moldáv sofőr ellen, aki hat embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Zéró tolerancia

Éjszakai ellenőrzés mérlege Óbudán: 51 járművezetőből öt bizonyult ittasnak, egy kábítószer hatása alatt állt.