Katalizátortolvajokat fogtak el a sárbogárdi rendőrök

2022. 02. 01., k - 13:19
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A két férfit gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

A rendőrségen 2022. január 31-én délután egy sárbogárdi lakos tett bejelentést arról, hogy az Árpád lakótelepen parkoltatott személygépkocsijának katalizátorát ismeretlen személyek levágták és eltulajdonították. A sárbogárdi rendőrök a bejelentést követően azonnal széleskörű adatgyűjtésbe és tanúkutatásba kezdtek, melynek eredményeként rövid időn belül látókörükbe került egy 32 éves helyi illetőségű férfi és 19 éves társa. A további nyomozati cselekmények bevezetése során a nyomozók megállapították, hogy a párosnak nem ez volt az első közös törvénybe ütköző akciója, mivel egy nappal korábban,  2022. január 30-án az esti órákban az Ady lakótelepen egy csővágó segítségével egy másik személygépkocsi kipufogórendszerét  is megrongálták a katalizátor eltulajdonítása érdekében, azonban akkori cselekményüket egy járókelő megzavarta, így elmenekültek a helyszínről.

A duó tagjai ellen - elfogásukat követően - lopás bűncselekmények, továbbá rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A férfiak gyanúsítotti kihallgatásuk során tett részletes beismerő vallomásukban elmondták, hogy a terhükre rótt bűncselekményeket az ellopott katalizátorok továbbértékesítése által, anyagi haszonszerzés reményében követték el.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hiába a futás

A rendőrök elfogták azt a sofőrt, aki igazoltatásakor kiugrott a kocsiból és meglépett. Mint kiderült, 11 külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Karóval támadt a fiú

A rendőrök azonnal elfogták azt a fiút, aki Miskolcon egy karóval ütötte le áldozatát, akitől a cipőjét, és a pénzét vette el.