Kattant a bilincs

2022. 01. 18., k - 11:42
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a 19 éves fiút és 23 éves társát, akik a gyanú szerint egy férfit raboltak ki Nagykátán.

Egy tápióbicskei 21 éves férfi tett feljelentést a rendőrségen 2022. január 12-én hajnalban. Elmesélte a rendőröknek, hogy a nagykátai vasútállomáson két férfi provokálni kezdte és a nála lévő értékeit követelte. Az áldozat nem engedelmeskedett, ezért az egyik támadó útját állta, falhoz nyomta, arcon ütötte, majd társával együtt kabátot, két mobiltelefont, két USB kábelt, egy töltő adaptert és négyezer forintot vettek el a sértettől, majd futásnak eredtek.

A nagykátai nyomozók hely-, és személyismeretüknek köszönhetően hamar azonosították az elkövetőket, mindkettőjük ellen elfogatóparancsot adtak ki. A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a 19 éves S. Pétert 2022. január 14-én hajnalban a Keleti Pályaudvaron, társát a 23 éves B. László Márkót 2022. január 17-én reggel Budapest III. kerületében fogták el. 

S. Péter a terhére rótt bűncselekményt részben elismerte, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. Védekezett, hogy a sértettet nem ütötte meg, a kabátját is kérésére ő maga, önként adta oda neki, azt később eldobta. B. László Márkó mindent elismert, gyanúsítása ellen nem tett panaszt.

A Nagykátai Rendőrkapitányság az azóta letartóztatott 19 éves, valamint az őrizetbe vett 23 éves férfivel szemben rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást, utóbbinak is kezdeményezték letartóztatását.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pontymentés

A rendőrök tetten érték a halőrök segítségével azt a férfit, aki a nyékládházi Gólem tavon - tilalom idején - kifogott egy méretes pontyot. A „sértett” az összefogás eredményeként visszakerült az élőhelyére.

 

Büszkék vagyunk rájuk

Szabadidejükben mentettek életet a mezőtúri rendőrök. Az életmentés jutalmat érdemelt.