Kerékpárokat lopott az olasz férfi, a rendőrök elfogták

2021. 12. 15., sze - 14:30
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai őrizetbe vették és letartóztatását indítványozták a 32 éves elkövetőnek.

Egy balatonfüredi hotel igazgatója tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy 2021. december 3-án délután a szálloda mélygarázsából ismeretlen tettes két kerékpárt lopott el több százezer forint értékben. Az adatgyűjtés eredményeként a rendőrök azonosították, majd 2021. december 11-én Nagykanizsán elfogták a feltételezett elkövetőt, egy 32 éves olasz állampolgárt. Az intézkedés során a rendőrök megállapították, hogy a férfit az olasz hatóságok is keresik bűncselekmény elkövetése miatt. A tettest ezután a rendőrök előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták. A férfi októberben és novemberben számos Balaton-parti, valamint Miskolctól egészen Pécsig több településről tulajdonított el kerékpárokat, illetve könyvtárakból könyveket, melyeket továbbértékesített.

Az olasz állampolgárt a nyomozók őrizetbe vették, és 2021. december 13-án indítványozták a letartóztatását. A tettes ellen ötrendbeli üzletszerűen elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

Állati csontokat találtak a közelmúltban egy balástyai tanya falában.

 

A migráció, mint üzlet

Ezzel a címmel szervezett szakmai konferenciát a KR NNI. A kétnapos képzés során a szakemberek az illegális migrációra épülő nemzetközi szervezetek által elkövetett bűncselekmények elleni küzdelem legújabb kihívásait vették górcső alá.

 

Életet mentettek a jászsági rendőrök

A jászapáti rendőrök több mint fél óráig alkalmaztak mellkaskompressziót egy eszméletlen 74 éves jászberényi férfi megmentése érdekében, aki az időben megkezdett újraélesztésnek köszönhetően életben maradt.

 

Rablás egy üveg borért

A rendőrök rövid idő alatt azonosították, majd elfogták azt a férfit, ki betört egy 86 éves szendrői idős emberhez.

 

Felismeri?

A dunakeszi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.