Késő volt a megbánás

2018. 10. 28., v - 09:00
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A budapesti nyomozók elfogták azt a férfi, aki életveszélyes sérülést okozott annak az ismerősének, akiről tévesen azt feltételezte, hogy ellopta táskáját.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletére 2018. október 26-án érkezett bejelentés egy józsefvárosi egészségügyi intézményből, hogy a délutáni órákban egy férfi bántalmazásból eredő súlyos fejsérülésekkel jelentkezett orvosi ellátásra.

A rendőrök az adatgyűjtés során megállapították, hogy a sértett október 22-én ismerkedett meg egy erzsébetvárosi sörözőben egy Attila nevű férfivel, aki másnap azzal hívta fel a sértettet, hogy a sörözőből eltűnt a táskája és úgy gondolja, azt a férfi vitte el. A két férfi végül, hogy tisztázzák a történteket, találkozott egymással, ekkor azonban a sértettet ismerőse többször ököllel megütötte.  Később, miután visszamentek a sörözőbe kiderült, hogy a férfi gyanúja valótlan volt és táskáját nem a sértett vitte el. A bántalmazó végül bocsánatot kért viselkedéséért és mindketten távoztak a vendéglátó helyről. A sértett miután hazament, rosszul lett és már csak a kórházban, az orvosi vizsgálatokat követően derült ki, hogy sérülése életveszélyes.

Az életvédelmi nyomozók a bevezetett nyomozati cselekményeket követően azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 34 éves fóti F. Attilát, akit a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai egy újpesti lakásban október 26-án este elfogtak.

F. Attilát az Életvédelmi Osztály nyomozói életveszélyt okozó testi sértés bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vétele mellett kezdeményezték letartóztatásának indítványozását.    ​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam