Két embercsempész volt a mórahalmi balesetnél

2021. 12. 16., cs - 08:14
Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Nem egy, hanem két embercsempész ült abban az autóban, mely hétfőn éjszaka szenvedett balesetet Mórahalomnál. Egyikük életét vesztette.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Bűnügyi Technikai Főosztályának munkatársai közösen dolgoznak a 2021. december 13-án történt baleset áldozatainak azonosításán. Ennek során megállapították, hogy az egyik elhunyt egy szerb férfi. A nyomozás során beszerzett adatok szerint a két csempész Ásotthalom közelében vette fel az illegális migránsokat, majd Szeged irányába indultak velük. A járművet a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján az a szerb állampolgár vezette, aki a későbbi balesetben a helyszínen meghalt. Rajta kívül hat illegális migráns vesztette életét. Társa és három határsértő megsérült.
A rendőrök az életben maradt szerb férfit elfogták, előállították és őrizetbe vették. Az ügyészségen embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt kezdeményezik letartóztatását.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kik lehetnek?

Tolvajok azonosításához kérnek segítségét a budaörsi rendőrök.

 

A dobogó mindhárom fokából jutott

Egyéniben első és harmadik, míg csapatban második helyen végzett a Tolna vármegyei különítmény a BM Országos Terepfutó Bajnokságon.

 

Őket körözzük

A ferihegyi gyorsforgalmi úton két halálos áldozatot követelő közlekedési baleset kapcsán a BRFK hét nepáli állampolgár ellen adott ki elfogatóparancsot.

 

De igen, ők is tettesek!

A nyomozás adatai szerint a terézvárosi luxusbolt-betörésben legalább négyen vettek részt. Két feltételezett elkövetőt a budapesti rendőrök már a bűncselekmény napján elfogtak, társaikat keresik.

 

Se pénz, se termék

Online piactéren hirdetett egy egyeki férfi olyan termékeket, amik sosem voltak a birtokában. A karcagi rendőrök a Mátrix Projekt keretében gyanúsítottként hallgatták ki.