Két embercsempészt és nyolc illegális migránst fogtak el a rendőrök

2020. 05. 28., cs - 09:01
Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A két szír állampolgárságú férfi nyolc illegális migránst szállított a gépkocsiban, amikor ellenőrizték őket a rendőrök Kölked külterületén.

A mohácsi rendőrök 2020. május 28-án 0 óra 10 perckor egy német rendszámú személyautót ellenőrizték Kölked külterületén. A rendőrök megállapították, hogy a járművet vezető 23 éves szír állampolgárságú férfi 22 éves szintén szír állampolgárságú társával nyolc, magát szír, iraki, illetve palesztin állampolgárnak valló férfit szállított a járműben.  A migránsok nem rendelkeztek a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal, továbbá sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. Velük szemben az intézkedések folyamatban vannak.

 

A rendőrök a gépjárművet lefoglalták, majd a két szír állampolgárságú férfit előállították a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol embercsempészés kísérlete miatt indítottak ellenük büntetőeljárást. Gyanúsítotti kihallgatásuk folyamatban van.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Letörte a csapórudat

A zalaegerszegi rendőrök nyomozást indítottak a vasúti közlekedés biztonságát veszélyeztető ügyben.

 

Rabló állhat bíróság elé

Egy kecskeméti férfi egy áruházból kísérelt meg néhány dolgot ellopni, de a biztonsági őr észrevette. A gyanúsítottat a rendőrök a rutin, a személyismeret és a szerencse segítségével fogták el.