Két embercsempészt fogtak el a Vas megyei rendőrök a 84-es számú főúton

2020. 06. 22., h - 02:39
Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A mezőgyáli és a szegedi sofőr két személyautóban összesen tíz illegális migránst szállított.

A Vas megyei rendőrök a Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztályának II. Bűnüldözési Osztálya munkatársainak információja alapján 2020. június 22-én, 1 óra 9 perckor a 84-es számú főúton, Simaság térségében ellenőriztek két személygépkocsit, amelyeket egy mezőgyáli és egy szegedi férfi vezetett. A sofőrökön kívül a két gépkocsiban öt-öt személy utazott, akik Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket előállították. Személyazonosságuk és nyilvántartásban való ellenőrzésük folyamatban van.

A két sofőr ellen, gyanúsítotti kihallgatásukat követően, a Sárvári Rendőrkapitányság embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Véget nem érő bűnlajstrom

A III. kerületi rendőrök elfogtak egy háromszoros körözött férfit, aki amellett, hogy eltiltás hatálya alatt, bódult állapotban, engedély nélkül vezetett autót, kábítószert is birtokolt.

 

Eltűnt Szabó János

A siklósi rendőrök a lakosság segítségét kérik a 68 éves férfi eltűnése kapcsán.

 

A lopott kártyával fizettek

A mezőkövesdi rendőrök elfogták az a két asszonyt, akik egy bogácsi kempingből eltulajdonított bankkártyával különböző üzletekben cigarettát és élelmiszereket vásároltak.

 

Közös akciót tartottak

A Szendrői Rendőrőrs illetékességi területén a fakitermelés végzése, illetve a faanyag kereskedelmének és szállításának ellenőrzése volt a feladat.