Két nap, két zsebtolvaj őrizetben

2022. 06. 18., szo - 06:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A budapesti rendőrök egy 46 éves férfit és egy 45 éves nőt fogtak el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Zseblopási Alosztályának civil ruhás nyomozói a 4-6-os villamos vonalán tartottak ellenőrzést 2022. június 13-án, amikor feltűnt nekik egy férfi, aki utastársai táskáját nézegette.

A férfi miután közel került az egyik utashoz, kikapcsolta a táskája zárját és belenyúlt, de semmit sem sikerült kivenni belőle, mert a nő leszállt a villamosról.

Másnap az Astoria aluljáróban értek tetten és fogtak el a rendőrök egy 45 éves budapesti nőt, aki egy férfi övtáskájából lopott, egy nő táskájából pedig mobiltelefonját próbálta meg kivenni.

A nyomozók R. Imrét és Cs. Ritát elfogták és előállították. A férfit lopás bűntett kísérlet, a nőt lopás vétség, és lopás bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Mindkét gyanúsítottat őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

 

Néhány jótanács a zseblopások megelőzésére:

Fokozottabban figyeljen értékeire, ha forgalmas helyen tartózkodik, vagy utazik!

Ajánlott válltáskáját maga előtt tartva közlekedni.

Ne tartson okmányokat, értékeket táskája külső zsebeiben!

Ne tegyen egy helyre pénztárcát, okmányokat, lakáskulcsot, mobiltelefont!

Vásárláskor, az áru válogatásakor soha ne tegye le táskáját, pénztárcáját a pultra vagy a bevásárlókocsiba.

Értékeit ne hagyja felügyelet nélkül, illetve a bankkártyáját és a pin kódját ne egy helyen tárolja!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szemtanukat keres a rendőrség

A rendőrök a lakosság segítségét kérik egy hivatalos személy elleni erőszak, és közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatott eljárás ügyében.

 

Több, mint diákcsíny!

Egy felvétel került a soltvadkerti rendőrök birtokába, amin az látszódott, hogy egy fiatal fiút bántalmaztak és megaláztak a társai.

 

Lezárult a nyomozás

Egy 19 éves lány halt meg tavaly áprilisban, miután az autó, amiben utazott, busznak csapódott Csepelen. Az autó vezetője akkor is eltiltás hatálya alatt állt.

 

Késsel fenyegette volt párját

A megalapozott gyanú szerint egy jászladányi férfi az éjszaka közepén, késsel a kezében, megjelent volt párja házánál és pénzt követelt tőle. Nyomatékot adva követelésének, megöléssel fenyegette a sértettet.