Kétszer próbált ugyanoda betörni, kétszer bukott le, kétszer elfogták

2020. 06. 16., k - 10:13
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A XX. és XXIII. kerületi rendőrök őrizetbe vették a betörőt.

A pesterzsébeti járőrök 2020. június 8-án 23 óra 45 perckor kaptak riasztást, hogy Budapest XX. kerületében, egy Kossuth Lajos utcai telefonszaküzletbe egy férfi be akar törni. Az egyenruhások három perc alatt a helyszínre értek és az üzlet előtt elfogták a 46 éves H. Bélát, akinél megtalálták azt a feszítő vasat is, amivel a bolt ajtaját fel akarta feszíteni. A férfit előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol lopás bűntett kísérlet miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Három nap múlva, június 11-én éjjel ismét ugyanarra a Kossuth utcai címre érkezett bejelentés; egy férfi betört a telefonszaküzletbe, azonban az üzlet riasztója megszólalt és a betörő elmenekült. A rendőrök most is percek alatt a helyszínre értek és a bolttól egy utcányira elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét: H. Bélát. A rendőrök az adatgyűjtések során megállapították, hogy a férfi második próbálkozására már bejutott az üzletbe, ahol telefonokat, határidőnaplót és szivacsalátéteket készített össze, azonban a riasztó megzavarta és üres kézzel elmenekült.

A betörő terve így második nekifutásra sem jött össze; első próbálkozását követően három, a második alkalommal pedig öt percen belül elfogták a rendőrök. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói H. Bélát lopás bűntett kísérlet miatt ismét őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit az illetékes bíróság június 13-án elrendelt. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ukrajnában fogták el

A gyanú szerint a grúz férfi részt vett a 2019-ben történt debreceni pénzváltó alkalmazottjainak kirablásában.

 

Emberölés kísérlete a gyanú

A Pest megyei rendőrök a helyszínen elfogták azt a 35 éves román férfit, aki a gyanú szerint a testvérével folytatott vita közben, békítésükre siető ismerősét nyakon szúrta.

 

A rablónak bilincs, a rendőrnek jutalom

A feltételezett elkövető bicskával és símaszkban követelte egy III. kerületi benzinkút bevételét. Három napon belül elfogták a budapesti rendőrök.

 

Festőlétráról a fegyházba

Rács mögött a budatétényi nyugdíjasokra szakosodott bűnbanda utolsó tagja is. A 31 éves budapesti férfi egy évig bujkált a hatóságok elől. Alkalmi munkásként épp egy lakást festett, amikor a KR NNI fejvadászai a múlt héten elfogták.