Kettőből egy

2021. 12. 23., cs - 06:41
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Csendháborítás helyszínére riasztott járőrök fogták el a 20 perccel azelőtti rablás egyik tettesét. Fiatalkorú társa ellen elfogatóparancsot adtak ki az érdi rendőrök.

A Béke térhez kértek hangoskodó, kiabáló fiatalok miatt rendőrt 2021. december 20-án késő este. A járőr láttán két fiatalember szaporázni kezdte lépteit, miközben a rádióforgalmazásban egy megvert férfi miatt indultak egyenruhások egy közeli gyorsétteremhez. A menekülni próbáló két fiatalt elfogták, egyikük nadrágzsebéből egy mobiltelefon és egy pénztárca kandikált ki. A brifkóban lévő iratoknak, bankkártyáknak köze nem volt a nadrágzseb tulajdonosához, annál inkább a nem messze megvert - és mint kiderült - kirabolt áldozathoz. A láthatóan ittas fiatalt bilincselve elfogták, a társaságában lévő barátját elszámoltatták, kiderült, nem vett részt az erőszakos támadásban.

A 18. életévét nyáron betöltött, állandó lakóhellyel nem rendelkező, sokszor az utcán éjszakázó, alkalmi munkákból élő fiatalember beismerte a rablást: alkalmi ismerősével nekiestek a férfinak, akivel előtte együtt ittak, megrugdosták, letépték a táskáját, kiürítették zsebeit, majd sorsára hagyva elmenekültek. Megnevezte csellengő társát is, akivel a támadás után elváltak útjaik.

A 18 éves fiatalember ellen - őrizetbe vétele mellett - rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást az Érd Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, egyben kezdeményezték letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Családi nap Tatán

Színes programok és látványos bemutatók várták a látogatókat.

 

A józsefvárosi Robin Hood

A VIII. kerületi rendőrök befejezték a nyomozást azzal a férfival szemben, aki beismerte, hogy egy józsefvárosi plébánia kapuját felfeszítette, majd megpróbált ellopni a templomból egy Mária szobrot.