Kevesellte a díjazását a hivatalvezető

2024. 02. 07., sze - 14:46
Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság befejezte a nyomozást azzal a jegyzővel és anyakönyvvezetővel szemben, akik a megalapozott gyanú szerint összejátszottak az önkormányzati választások lebonyolítása után járó jutalmak elosztásában.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Alosztálya nyomozást folytatott vesztegetés, valamint vesztegetés elfogadása bűntett gyanúja miatt két nővel szemben.

Az egyik zalai önkormányzat jegyzője abban állapodott meg az anyakönyvvezetővel még 2022 tavaszán, hogy magasabb jutalomban fogja részesíteni a dolgozót az önkormányzati választások lebonyolítása során elvégzett munkájáért. A beosztottnak az összeg nagy részét vissza kellett utalnia a főnöke részére, mivel arra a jegyző tartott igényt.

A 45 éves nőt vesztegetés elfogadása bűntett, alkalmazottját pedig vesztegetés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a rendőrök. A jegyző részletes beismerő vallomást tett és megtérítette az önkormányzatnak okozott anyagi kárt. Az anyakönyvvezető azt mondta a nyomozóknak, hogy felettese utasításait követve járt el.

A Gazdaságvédelmi Alosztály munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az iratokat továbbították az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábítószer-kereskedelem a gyanú

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 33 éves győri férfit vettek őrizetbe, és kezdeményezték a letartóztatását.

 

Keressük Taszári Kornélt

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves Taszári Kornél megtalálása érdekében.

 

Letartóztatásban+felhívás!

Az érdi rendőrök két nap alatt azonosították és elfogták azt a fiatalt, aki két tizenévestől vette el a pénzét és fejhallgatóját. A rendőrség további sértettet keres.

 

Rács mögött a tatabányai rablók

Az elkövetők egy telefont és némi készpénzt vettek el egy utcán élő férfitól, akit előtte súlyosan bántalmaztak. A nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették a fiatalokat.

 

Rács mögött

A váci kollégák őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta azt a 30 éves helyi férfit, akivel több bűncselekmény –rongálás, kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés- megalapozott gyanúját közölték.