… Ki aludt az autócskámban?

2022. 09. 21., sze - 08:48
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A gyanú szerint egy férfi feltört egy Józsefvárosban parkoló autót, hogy ellopja, ám közben elaludt a járműben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás bűntett kísérletének gyanúja miatt folytat eljárást egy 26 éves férfi ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2022. szeptember 15-é​n éjjel egy VIII. kerületi utcán parkoló autót feltört, abba lopási szándékkal beült, de ittassága miatt még a bűncselekmény befejezése előtt elaludt.

A nyomozás adatai szerint P. Dániel a személygépkocsi jobb első ablakát egy kővel betörte, majd benyúlt az autóba és feloldotta a központi zárat. Ez után beszállt a járműbe, majd a gyújtáskapcsoló szekrényt megbontva összekötötte az indítószerkezethez tartozó kábeleket, de a gépkocsit nem sikerült beindítania. A férfi később a jobb első ajtó zárját is megrongálta, majd a gépkocsiban elaludt.

Az jármű üzembentartója szeptember 16-án reggel találta meg az alvó férfit az utastérben, majd bejelentést tett.

P. Dánielt a józsefvárosi körzeti megbízottak 7 óra 40 perckor a helyszínen elfogták, majd előállították a BRFK VIII. Kerületi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók lopás bűntett kísérletének gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A férfi a terhére rótt bűncselekmény elkövetését elismerte, valamint sajnálatát fejezte ki az esettel kapcsolatban.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szemtanukat keres a rendőrség

A rendőrök a lakosság segítségét kérik egy hivatalos személy elleni erőszak, és közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatott eljárás ügyében.

 

Több, mint diákcsíny!

Egy felvétel került a soltvadkerti rendőrök birtokába, amin az látszódott, hogy egy fiatal fiút bántalmaztak és megaláztak a társai.

 

Lezárult a nyomozás

Egy 19 éves lány halt meg tavaly áprilisban, miután az autó, amiben utazott, busznak csapódott Csepelen. Az autó vezetője akkor is eltiltás hatálya alatt állt.

 

Késsel fenyegette volt párját

A megalapozott gyanú szerint egy jászladányi férfi az éjszaka közepén, késsel a kezében, megjelent volt párja házánál és pénzt követelt tőle. Nyomatékot adva követelésének, megöléssel fenyegette a sértettet.