Kifosztotta idős áldozatát

2020. 01. 08., sze - 11:15
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A kiskunhalasi rendőrök három órán belül elfogták azt a tompai lakost, aki egy 79 éves asszonyt vezetett félre azért, hogy a házába bejutva eltulajdonítsa a pénzét.

 

Bűncselekményről érkezett bejelentés 2020. január 7-én reggel a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Tompai Rendőrőrsére.

A feljelentés szerint alig fél órával korábban egy nő bement egy tompai ház portájára, ahol összetalálkozott az ingatlanban lakó 79 éves asszonnyal. Az ismeretlen személy önkormányzati dolgozónak adta ki magát, és azt állította, hogy ő fogja hozni a sértett ebédjét. Ezzel a csellel bejutott a házba, ahol az idős, koránál fogva mozgásában korlátozott áldozat figyelmét elterelte, majd eltulajdonította a pénztárcáját a benne lévő készpénzzel és iratokkal együtt.  

A sértett személyleírása, valamint egy szemfüles szomszéd megfigyelése alapján a rendőrök még délelőtt elfogták és előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 30 éves helyi lakost.

A nyomozók a nőt kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

 

A csalók sok esetben adománygyűjtésre hivatkozva, vagy magukat közüzemi munkatársnak, önkormányzati dolgozónak kiadva, a háztulajdonosok jóhiszeműségét kihasználva jutnak be áldozataik ingatlanába, ahol a sértett figyelmét elterelve kutatják fel a pénzt, értékeket.

Kérjük, hogy az áldozattá válás megelőzése érdekében fogadják meg a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait:

  • Idegeneknek ne nyisson ajtót, ne engedje be őket még a ház portájára sem!
  • A kaput napközben is tartsa zárva, hogy illetéktelen személy ne léphessen be még az udvarra sem! A nyílászárókat is gondosan zárja! Ha elmegy otthonról, mindig ellenőrizze, hogy az ablakok csukott állapotban vannak-e!
  • Ne tartson otthonában nagyobb mennyiségű készpénzt!
  • A közüzemi szolgálatók munkatársaitól minden esetben kérje el igazolványát, és kétség esetén telefonon, a szolgálatón keresztül ellenőrizze a látogató hitelességét!
  • Ismeretlen, magát önkormányzati dolgozónak, vagy a családsegítő munkatársának kiadó személyt ne engedjen be a házba! Szükség esetén – a személy beazonosítása érdekében – kérje hozzátartozója segítségét, vagy hívja fel a települési önkormányzat illetékesét vagy a körzeti megbízottat!
  • Amennyiben felmerül Önben, hogy csalóval van dolga, azonnal értesítse a rendőrséget az ismert segélyhívó számok valamelyikén!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

90 helyett 188

A megengedett legnagyobb sebesség több, mint duplájával közlekedett két sofőr Vas vármegyében.

 

Kristállyal kereskedő párost fogtak Kiskunhalason

A település szemfüles rendőrei tegnap hajnalban egy gyalogost ellenőriztek, akinél 12 alufóliába csomagolt kábítószergyanús anyagot találtak, majd röviddel ezután a terjesztőket is elfogták és őrizetbe vették.  

 

1310-en

Tartottak kiürítési gyakorlatot az Érd Arénában.

 

Vége a bujkálásnak

A budapesti rendőrök elfogták azt a férfit, aki ellen a Fővárosi Törvényszék néhány napja rendelt el körözést.

 

Letartóztatásban

Pénzt követelve támadt áldozatára egy 33 éves férfi Szigethalmon. A rendőrök pár óra alatt elfogták és őrizetbe vették.

 

Valótlanságok

A pestisracok.hu közlésével ellentétben nem egy magánszemély beadványa miatt folytat nyomozást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M1 autópályán 2023. március 11-én történt halálos tömegszerencsétlenség ügyében.

 

6 óra mérlege

A rendőrök kicsivel több mint 1000 járművezetőt ellenőriztek 6 óra leforgása alatt, közülük 3 sofőrnél pozitív értéket mutatott a szonda.