Kigyomlálták az ültetvényt

2021. 11. 24., sze - 06:27
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az érdi rendőrök egészség-, és környezettudatosak, ezért nem halogatták a rajtaütést, amikor egy illegális és káros kertészetről szereztek tudomást. Az 57 éves ültetvénytulajdonost őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta.

A 2021. november 19-én beesett információ arról szólt, hogy egy érdi férfi marihuánát termeszt otthonában. A bejelentés ellenőrzését kutatási határozattal a zsebükben ejtették meg másnap az érdi rendőrök. A jelzés valós volt, a technikusok néhány órát elidőztek a ház helyiségeiben.

Az épület felső szintjén talált mennyiséget valószínűsíthetően nem saját fogyasztásra szánta, ám késlekedésre nem volt idő, piacra kerülését meg kellett akadályozni.

Az emeleti helyiségekben 187 tő kábítószergyanús növény, (111 tő, virágzása elején álló, 76 tő elsőpár lomblevéllel rendelkező palánta), sorakozott. Akadt ott 13 mikrolevéllel rendelkező csíra, 117 mag, valamint 532 gramm növényi törmelék is, mindent begyűjtötték.

A botanikus szakértő elsőleges véleménye alapján a lefoglalt növények a marihuána csoportba tartoznak. A gyanú szerint a férfi a marihuána termesztését magról oldotta meg, biztosítva a megfelelő melegítést, világítást, öntözést és tápoldatozást. Az is kiderült, a növények gondozásához szükséges eszközök áramellátását sem törvénytisztelő módon oldotta meg.

Kihallgatásán a férfi elismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, vallomást azonban nem tett, ahogyan a gyanúsítás ellen panaszt sem.

Az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az azóta letartóztatott B. Lászlóval szemben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam