Kihallgatták a nyomozók a nyírkátai emberölés gyanúsítottját

2023. 05. 28., v - 12:12
Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A 31 éves férfi bántalmazta, majd megfojtotta élettársát.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást O. B. 31 éves nyírkátai lakos ellen.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2023. május 27-én hajnali 3 órakor kereste fel élettársát, akit a hajánál fogva megragadott és arra kényszerítette, hogy vele menjen, majd ismeretlen helyre távoztak. Ezalatt O. B. az asszonyt több alkalommal bántalmazta, majd megfojtotta. A nő holttestét 8 óra után Nyírkáta külterületén találták meg, azonban a férfi elmenekült a helyszínről.

A szabolcsi nyomozók haladéktalanul megkezdték az adatgyűjtést és a feltételezett elkövető felkutatását, aminek eredményeképpen csupán néhány órán belül 2023. május 27-én 12 órakor Nyírkátán egy szántóföldön elfogták.

A rendőrök O. B.-t a vármegyei rendőr-főkapitányságra előállítottak gyanúsítottként kihallgattak, majd őrizetbe vették. A férfi vallomásában a bűncselekmény elkövetését elismerte. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya előterjesztést tett a gyanúsított letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pályakezdők köszöntése

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság állományában kilenc frissen kinevezett tiszthelyettes kezdte meg szolgálatát.

 

Kerékpárokra fájt a foga

A Karcagi Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytat egy 30 éves helyi férfival szemben, aki a gyanú szerint több biciklit is meglovasított az elmúlt időszakban, továbbá boltokat is kirámolt.

 

Rossz társasággal italozott

A sértett amint elaludt, a három fős elkövetői kör a táskáját ellopta, amiben műszaki cikkek voltak. A tatabányai rendőrök azonosították és kihallgatták az elkövetőket, közülük két főt őrizetbe vettek.

 

Rangos szakmai elismerés: Szagolunk és Védünk

Hagyományteremtő céllal alapított díjat dr. Varga Péter r. dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, hogy a rendőrszakmai munkát segítő négylábú társak közül az arra legérdemesebb minden évben elismerésben részesüljön.

 

Zalai közlekedésrendészeti tapasztalatok

Ittas vezetőket szűrtek ki a forgalomból, és több száz olyan járművezetővel szemben intézkedtek a Zala vármegyei rendőrök, akik túllépték a megengedett sebességet.

 

A forgalomban részt vevők biztonsága az első

Bár vármegyénkben az utóbbi években nem jellemzők az illegális gyorsulási versenyek, a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság továbbra is kiemelt figyelmet fordít a közlekedés biztonságára kockázatot jelentő gyorsulási versenyek megakadályozására, valamint az úgynevezett driftelők és az engedély nélkül átalakított gépjárművek kiszűrésére.