Kiirtották

2022. 01. 21., p - 07:41
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy 39 éves férfi, gyáli házának pincéjében termesztett kábítószert. A Pest megyei rendőrök mindent lefoglaltak, a férfit őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta.

Információik után indultak meg a rendőrök 2022. január 17-én, ugyanis gyanú merült fel, hogy egy férfi gyáli otthonában marihuánát termeszt. Begyűjtött adataikat ellenőrizték és kutatási határozattal a kezükben köszöntek be a 39 éves B. Krisztiánhoz.

A technikusok majd két napot időztek el a ház pincéjében.  Összesen 273 tő kábítószergyanús növényt és bruttó 20 kilogramm leszüretelt szárított növényi törmeléket találtak és foglaltak le. A kirendelt igazságügyi botanikus szakértő előzetes véleménye alapján a legfoglalt egyedekben, kábítószernek minősülő anyag mutatható ki.

A korábban mezőgazdasággal foglalkozó férfi kihallgatásán részletesen vallott. Elmondta, hogy a marihuána termesztését magról oldotta meg, biztosította a megfelelő világítást, öntözést, melegítést és tápoldatozást, a termesztett növényeket később eladásra szánta. Áruba bocsátását megakadályozták a rendőrök, a férfi kapcsolatrendszerének feltérképezését a büntetőeljárásban tovább vizsgálják.

Az azóta letartóztatott 39 éves férfi ellen kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A haza szolgálatáért

Állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából több Békés megyében szolgálatot teljesítő rendőr és rendőrségi dolgozó részesült elismerésben.

 

36 év szívvel, lélekkel

Leköszönt a Békési Rendőrkapitányság vezetője, Ladányi Zoltán r. ezredes, aki hivatásos szolgálati idejének felét rendőrkapitányként töltötte.

 

Rendőrkézen a betörő

Motoros felszerelést és napozó ágyakat lopott egy csongrádi házból egy férfi, a rendőrök elfogták.

 

Hiába bújt el, a rendőrök elfogták

A kiskunhalasi rendőrök a földön, a házak tetején, a Készenléti Rendőrség drónja a levegőből kereste az elkövetőt. Munkájukat a város térfigyelő rendszere is segítette.