Kiskorú veszélyeztetése és más bűncselekmény miatt rendőrkézen

2021. 05. 05., sze - 16:14
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Egy 43 éves férfit gyanúsítottként kihallgattak a veszprémi nyomozók.

A Veszprémi Rendőrkapitányság a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) feljelentése alapján indított eljárást kiskorú veszélyeztetése bűntett és szexuális visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a 43 éves Veszprém megyei tartózkodási helyű férfival szemben.

Az eljárás adatai szerint a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2019 decemberében az interneten megismerkedett a fiatalkorú sértettel, a bizalmába férkőzött, a sértett részére lelki támaszt és pénzügyi segítséget is nyújtott. 

A gyanúsított ezt követően, 2020. augusztus 7-én megismerkedett a sértett édesanyjával, akivel látszólagos szerelmi viszonyba, majd élettársi kapcsolatba került annak érdekében, hogy a fiatalkorúval a közeli, bizalmas viszonyt fenntartsa, vele látszólagos apa-gyermek kapcsolatot alakíthasson ki. 

Az elkövetőt 2021. május 3-án a rendőrök elfogták, majd előállítását követően a Veszprémi Rendőrkapitányság nyomozói gyanúsítottként kihallgatták.

A nyomozók őrizetbe vették a férfit, és kezdeményezésükre az ügyészség indítványozta letartóztatását, amit a bíróság 2021. május 5-én elrendelt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Valótlanságok

A pestisracok.hu közlésével ellentétben nem egy magánszemély beadványa miatt folytat nyomozást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M1 autópályán 2023. március 11-én történt halálos tömegszerencsétlenség ügyében.

 

6 óra mérlege

A rendőrök kicsivel több mint 1000 járművezetőt ellenőriztek 6 óra leforgása alatt, közülük 3 sofőrnél pozitív értéket mutatott a szonda.

 

Segítsen, ha felismeri!

A soproni nyomozók az állampolgárok együttműködését kérik az ismeretlen nő azonosításához.

 

40 kilométer 20 perc alatt

Budapestig szántotta az aszfaltot két szentendrei rendőrautó, közrefogva egy civil járgányt. Nem megállítani akarták, hanem biztonságosan és minél hamarabb szülőszobába juttatni a benne ülő anyukát.

 

Egy nap alatt rendőrkézen

A gyanú szerint egy férfi betört egy műterembe és egy cukrászdába Debrecenben. A helyi nyomozók 24 órán belül elfogták.