„Kitakarította” az autómosókat

2022. 05. 25., sze - 12:34
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A solti rendőrök kedden hajnalban célirányosan ellenőrizték azt az autót, amit már nagyon sokan kerestek.

A Solti Rendőrőrs egyik körzeti megbízottja és járőre 2022. május 24-én éjfél után pár perccel egy autót ellenőriztek Solton. A rendőrök célirányosan állították meg az autót, mivel az elmúlt időszakban ismeretlen elkövető Solton, Dusnokon, Kalocsán és Bácsbokodon autómosók automatáit törte fel, és lopta el a benne található aprópénzt. A kamerák felvételeit elemezve egy gyanús gépkocsit szűrtek ki a kalocsai nyomozók. Az autó típusáról, rendszámáról és az elkövetett bűncselekményről informálták a közterületi állományt is, így akadt a hálóba a gépkocsi.

Az autóban a rendőrök több érmét találtak és foglaltak le, melyek egy része nem Bács-Kiskun megyéből származott, így az is kiderült, hogy a móri férfi több megyében követhette el a lopásokat. A sértetti kör feltérképezése folyamatban van.

A 33 éves móri férfit őrizetbe vették lopás miatt a kalocsai nyomozók, akik kezdeményezték letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lefegyverezték

A lövedékálló mellényben felé közeledő rendőrök láttán is fegyveréért nyúlt az 50 éves férfi. Csak a mozdulatig jutott, a járőrök lábsöpörték és megbilincselték.

 

Hat körözése volt a rollertolvajnak

A férfi a VI. kerületben egy járókelőtől kért szerszámot az előzőleg lopott elektromos roller zárjának feltöréséhez, majd egy pincében bújt el, amikor rendőrt hívtak, de így is elfogták.