Kivont bankjegy, kivont rabló

2022. 09. 07., sze - 07:50
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A ferencvárosi rendőrök befejezték a nyomozást egy nővel szemben, aki a gyanú szerint úgy fellökte áldozatát, hogy az súlyosan megsérült.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. Kerületi Rendőrkapitányság rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 34 éves nővel szemben. D. Katalin 2021. április 13-án délután egy bankfiókban szóba elegyedett egy idős férfival, aki felajánlotta neki, hogy megveszi tőle régi, forgalomból kivont bankjegyeit. A közeli villamosmegállóban D. Katalin megkapta az 1000 forintot, de közben meglátta, hogy a férfinál több pénz van. A sértett zsebéből kivett 10.000 forintot és egy bankkártyát. Az idős sértett kiabálni kezdett, és megpróbálta visszatartani az elkövetőt, aki ellökte őt. Az esés következtében a 77 éves férfi nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A ferencvárosi nyomozók a bejelentés után megkezdték az ismeretlen elkövető felkutatását. A nőt a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság egyik körzeti megbízottja felismerte, így rövid időn belül lakásán elfogták D. Katalint.

A 34 éves nőt a IX. kerületi nyomozók rablás bűntett, súlyos testi sértés bűntett, valamint készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétsége megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A ferencvárosi rendőrök az eljárás során keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal átadták az illetékes ügyészség részére. ​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Újra járható a 48-as főút

A rendőrök a baleset helyszínelését befejezték, a félpályás útlezárást 15 óra 45 perckor feloldották, a forgalom ismét zavartalanul haladhat.

 

„Jó buli” volt

A rendőrök néhány nap alatt elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 19 éves férfit.

 

Őrizetben egy ózdi díler

A rendőrök elfogtak egy ózdi drogterjesztő férfit, akit elfogása után gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.