Kokainkereskedőket vontak ki a forgalomból a rendőrök

2021. 02. 06., szo - 04:47
Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda

A már letartóztatásban lévő két férfi Kecskeméten és Budapesten árulta a drogot.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Miskolci Bűnüldözési Osztálya büntetőeljárást folytat F. Krisztián és társa, G. Károly ellen kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás adatai szerint a 31 éves budapesti G. Károly 2021. január 9-én megjelent F. Krisztián kecskeméti lakásán, ahol feltehetően kábítószert vásárolt, majd autóval távozott. A nyomozók az autót és a benne ülőket még Kecskemét belterületén megállították és átvizsgálták, melynek eredményeként a jobb első ülés alatt mobiltelefonokat, továbbá egy reklámtáskában átlátszó vákuumozott fóliában 210 gramm fehér, por állagú, míg egy kis zacskóban zöld kábítószergyanús anyagot találtak és foglaltak le.

A nyomozók F. Krisztián lakásán is kutatást tartottak, aki - amikor a rendőröket meglátta - kidobott egy dobozt az erkélyről az udvarra. A rendőrök a lakásban és az udvaron több csomagban, összesen 790 gramm fehér kábítószergyanús anyagot, egy feltehetően maroklőfegyvert, több mint 13 millió forintot, fóliázógépet és vákuumfóliákat foglaltak le.

A szakértői szakvélemény szerint a lefoglalt kábítószer kokainnak minősül, feketepiaci értéke 25 millió forint.

A nyomozók a két férfit őrizetbe vették, és az illetékes bíróság elrendelte letartóztatásukat.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Helikopter az M5-ös sztráda felett

Motoros rendőrök és szolgálati helikopter bevonásával folytatta a fokozott ellenőrzést a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M5-ös autópályán.

 

Lezárták: 13 balhé lett a vége

Jelenleg is letartóztatásban van az a 20 éves fiatal, akit a bajai rendőrök még májusban vettek őrizetbe tucatnyi lopás miatt. Most befejezték az ügy vizsgálatát, és vádemelést javasolnak a gyanúsított ellen.

 

Sikeres ellenőrzést tartottak a rendőrök

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. szeptember 28-án délelőtt az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények felfedése érdekében nagyszabású összehangolt akciót hajtott végre.

 

Lopás miatt keressük

A szegedi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik annak a nőnek az azonosításában, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy szegedi üzletben napszemüveget lopott.