Követte, a földre rántotta, majd kirabolta

2022. 08. 24., sze - 09:40
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Pár órán belül beazonosították és elfogták a kiskunmajsai rendőrök a 24 éves elkövetőt.

 

Bejelentést tett a Kiskunmajsai Rendőrőrsre tegnap előtt késő este egy 42 éves férfi, akit megtámadott egy ismeretlen, miközben hazafele sétált egy buszmegállóból Kiskunmajsán. A bejelentő észrevette, hogy valaki követi és pár 100 méter megtétele után utol is érte. Ekkor az idegen pénzt kezdett követelni a gyalogostól, aki azonban nem adott neki. Ezért az ismeretlen férfi a földre rántotta és a nyakánál leszorította áldozatát, majd átkutatta a zsebeit és a táskáját. A támadó egyszer meg is ütötte a férfit és azt kiabálta neki, hogy megöli, ha nem teljesíti a követelését. A rabló végül megszerezte a sértett pénzét és elvette a használati tárgyait, majd elszaladt.

A nyomozók a támadó felkutatásába kezdtek, aminek eredményeként tegnap reggel elfogták és őrizetbe vették a 24 éves helybélit. A férfi részletes beismerő vallomást tett. Az egyenruhások megtalálták a sértett ellopott telefonját és visszaadták neki.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

10 percen belül a helyszínen

Tűz ütött ki egy bölcskei háznál, a dunaföldvári rendőrök egy asszonyt mentettek ki, majd megkezdték az oltást.

 

Finn módszerrel ellenőriztek

A közlekedésbiztonsági akció során a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrök 11 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból.

 

Megyei közgyűlési elismerések

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének és rendészeti rendőrfőkapitány-helyettesének tevékenységét is elismerték.