Követte, a földre rántotta, majd kirabolta

2022. 08. 24., sze - 09:40
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Pár órán belül beazonosították és elfogták a kiskunmajsai rendőrök a 24 éves elkövetőt.

 

Bejelentést tett a Kiskunmajsai Rendőrőrsre tegnap előtt késő este egy 42 éves férfi, akit megtámadott egy ismeretlen, miközben hazafele sétált egy buszmegállóból Kiskunmajsán. A bejelentő észrevette, hogy valaki követi és pár 100 méter megtétele után utol is érte. Ekkor az idegen pénzt kezdett követelni a gyalogostól, aki azonban nem adott neki. Ezért az ismeretlen férfi a földre rántotta és a nyakánál leszorította áldozatát, majd átkutatta a zsebeit és a táskáját. A támadó egyszer meg is ütötte a férfit és azt kiabálta neki, hogy megöli, ha nem teljesíti a követelését. A rabló végül megszerezte a sértett pénzét és elvette a használati tárgyait, majd elszaladt.

A nyomozók a támadó felkutatásába kezdtek, aminek eredményeként tegnap reggel elfogták és őrizetbe vették a 24 éves helybélit. A férfi részletes beismerő vallomást tett. Az egyenruhások megtalálták a sértett ellopott telefonját és visszaadták neki.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Éjszakai riasztó

A készenléti rendőrök előbb elfogták a gépkocsifeltörőt, mint ahogy az autó tulajdonosa észlelte volna a bűncselekményt.

 

Jelentkezzen, ha látta a balesetet!

A székesfehérvári rendőrök egy közúti közlekedési baleset részesének és szemtanúinak felkutatásában kérik a lakosság segítségét.

 

Emberölés miatt körözték

Emberölés bűntett elkövetése miatt körözött férfit fogtak el a rendőrök Röszke Autópálya Határátkelőhelyen.

 

Pedig épp csak 18

Két békés jászárokszállási lakost rabolt ki egy férfi. A jászsági nyomozók őrizetbe vették az agresszív fiatalt.

 

Sólyalopás

Egy kunszentmártoni férfi úgy gondolta, hogy egy csónakszállító utánfutó ellopásából tesz szert pénzre. El is kezdte az eszköz átalakítását, azonban befejezni már nem tudta, mert a helyi nyomozók elfogták.