Közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény és rongálás miatt felelhetnek

2021. 06. 29., k - 06:30
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A 22-es számú főúton létesített különböző akadályokat az a 19 éves férfi és fiatalkorú társa, akikkel szemben befejezték a büntetőeljárás vizsgálati szakaszát a Nógrád megyei nyomozók.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya háromrendbeli közúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény, és egyrendbeli rongálás vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 19 éves balassagyarmati, továbbá háromrendbeli közúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény, egyrendbeli vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett és kétrendbeli rongálás vétség miatt egy 15 éves balassagyarmati lakos ellen.

A megalapozott gyanú szerint a 19 éves férfi és fiatalkorú társa 2021. március 28-án 21 óra 30 perc és 2021. április 17-én 23 óra 17 perc között - összesen három alkalommal - Ipolyszög belterületén, a 22-es számú főúton különböző akadályokat létesítettek. A gyanúsítottak az úttestre, annak teljes szélességében fém, fa és betondarabokat, fémoszlopot, szemeteskukát, tolószéket és különböző más akadályokat helyeztek el. A gyanúsítottak az egyik alkalommal a település egyik parkjában két növendék díszfa nagyobb ágait is letörték, valamint a virágoskertből három nagyobb méretű követ is elvittek, és azokat is az úttestre helyezték. A 19 éves férfi és fiatalkorú társa ezen cselekménye következtében személyi sérülés nem történt, de a közúti közlekedés biztonsága közvetlen veszélybe került.

A megalapozott gyanú szerint továbbá a 15 éves fiú 2021. május elsején a késő esti órákban a település belterületén, a vasúti átjárónál porcelánszigetelő és ágyazatkövet gyűjtött, majd azzal a mentrend szerint közlekedő személyvonatot többször megdobta. A gyanúsított két ablaküveget is betört ily módon, azonban a vonaton tartózkodók közül senki nem sérült meg.  

A 19 éves férfi és fiatalkorú társa ellen folytatott eljárás vizsgálati szakaszát a nyomozók befejezték és a keletkezett iratokat az illetékes ügyészség részére megküldték.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

1+4

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen az 50 éves ukrán sofőr ellen, aki négy embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Frissített

A tegnap esti, M5 autópályán történt, halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset körülményeit pontosították a helyszíni szemle adatai.

 

Végállomás

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 29 éves moldáv sofőr ellen, aki hat embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.