Közös program volt a pénznyomtatás

2020. 09. 21., h - 12:22
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A kőbányai nyomozók befejezték annak a fiatal párnak az ügyét, akik a gyanú szerint hamis bankjegyeket gyártottak lakásukon.

A BRFK X. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói pénzhamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytattak nyomozást a 28 éves P. Ádám és 25 éves barátnője, B. Anett ellen.

A nyomozás adatai szerint P. Ádám és párja Budapesten, egy XI. kerületi lakásban készítettek hamis 50, 100, és 200 eurós, valamint tízezer forintos bankjegyeket, melyeket forgalomba is hoztak. A házilag nyomtatott pénzzel 2019. december 15-e és december 17-e között Budapesten és Vecsésen is több alkalommal fizettek. A két fiatal a legyártott pénzt nem sokáig „élvezhette”, mivel egy budapesti benzinkúton a P. Ádám által átadott hamis eurókat gyanúsnak találták és feljelentést tettek a X. kerületi Rendőrkapitányságon.

A kőbányai rendőrök a nyomozati cselekmények eredményeként 2019. december 17-én lakásukon elfogták a fiatal férfit és barátnőjét, ahol kutatást is tartottak. A kutatás során a nyomozók több száz hamis bankjegyet – hatezer eurót és 60 ezer forintot -, hamisításhoz szükséges nyomtatókat, patronokat, laptopot, papírvágó készüléket, derékszög mérésére használt fém eszközt, mobiltelefonokat, más nevére kiállított okmányokat valamint rendszámtáblát is találtak és foglaltak le. A lefoglalt bankjegyekről a szakértő megállapította, hogy azok hamisak.  

Az eljárás során a nyomozók P. Ádámot és B. Anettet pénzhamisítás bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A bíróság a feltételezett elkövetők letartóztatását elrendelte, majd később bűnügyi felügyelet alá helyezte őket.

 A nyomozás vizsgálati szakaszában a BRFK X. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészség részére.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Részrehajlás nélkül

A Budapesti Rendőr-főkapitányság visszautasítja a Mérce és a Magyar Jelen állításait.

 

Fokozott rendőri jelenlét

Hétvégén Komárom-Esztergom vármegye közútjain közlekedésrendészeti ellenőrzések várhatóak.

 

Körözött autó Nagylakon

Német hatóságok által körözött autót foglaltak le Nagylak közúti határátkelőhelyen a magyar rendőrök.

 

Újabb díler rács mögött

Egy törökszentmiklósi lakost vettek őrizetbe a rendőrök, akik környékbelieket látott el illegális szerekkel.

 

Polgárőr tartotta vissza a betörőt

Nem tudott ellopni semmit, mérgében végül egy autót rongált meg. A rendőrök kiérkezéséig a dunavecsei polgárőr visszatartotta a férfit.