Küzdelem a modernkori rabszolgaság ellen

2022. 10. 19., sze - 15:08
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Színielőadás szervezésével mutatták be a kiszolgáltatott emberek áldozattá válását a budapesti rendőrök.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai az emberkereskedelem elleni küzdelem október 18-i világnapjához kapcsolódóan a Láthatáron Csoport és a KVTársulat bemutatásában a „Kiállok érted!” című darab előadását szervezték meg a BRFK áldozatsegítő, panaszfelvevő állományának, valamint civil kisebbségi, roma szociális háló munkatársai számára.

 A program támogatóihoz a Belügyminisztérium és az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Bűnmegelőzési Osztálya is csatlakozott.

A performansz helyszíne 2022. október 19-én 10 órakor a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály Hungária körúti épülete volt. Az előadáshoz kapcsolódó feldolgozó program többek között a prostituálttá válás és emberkereskedelem veszélyének kitett fiatalok lehetőségeire, és az áldozattá válás folyamatára irányította rá a figyelmet.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kik lehetnek?

Tolvajok azonosításához kérnek segítségét a budaörsi rendőrök.

 

A dobogó mindhárom fokából jutott

Egyéniben első és harmadik, míg csapatban második helyen végzett a Tolna vármegyei különítmény a BM Országos Terepfutó Bajnokságon.

 

Őket körözzük

A ferihegyi gyorsforgalmi úton két halálos áldozatot követelő közlekedési baleset kapcsán a BRFK hét nepáli állampolgár ellen adott ki elfogatóparancsot.

 

De igen, ők is tettesek!

A nyomozás adatai szerint a terézvárosi luxusbolt-betörésben legalább négyen vettek részt. Két feltételezett elkövetőt a budapesti rendőrök már a bűncselekmény napján elfogtak, társaikat keresik.

 

Se pénz, se termék

Online piactéren hirdetett egy egyeki férfi olyan termékeket, amik sosem voltak a birtokában. A karcagi rendőrök a Mátrix Projekt keretében gyanúsítottként hallgatták ki.