Lakásbetöréseket követtek el

2021. 02. 08., h - 10:41
Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A zalaegerszegi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

Több bejelentés is érkezett a rendőrségre, 2020. január 22-től egészen március 3-ig, hogy az ország több pontján is, ismeretlen személyek lakásokba bementek és onnan különböző értékeket tulajdonítottak el.

A nyomozás során a zalai rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőket és a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói, a Készenléti Rendőrség munkatársai, valamint a Cigándi Rendőrőrs egyenruhásai segítségével 2020. április 1-jén reggel összehangolt akció keretében a budapesti, cigándi és tatabányai lakcímükön elfogták a betörésekkel gyanúsítható öt férfit.

A kutatások során a rendőrök megtaláltak és lefoglaltak több ellopott ékszert, elektronikai eszközöket, valamint a bűncselekmények elkövetéséhez használt szerszámokat és két autót is. A nyomozók azt is megállapították, hogy Zalaegerszegen, Nagykanizsán, Egerben, Várpalotán, Gödöllőn, Siófokon, Dunaújvárosban, Debrecenben, Székesfehérváron, Komáromban követtek el hasonló bűncselekményeket. A rendőrök a lakásbetörésekben résztvevő öt férfit lopás bűntett és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat átadták az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megölte szomszédját

A bejelentést követő 30 percen belül kattant a bilincs annak a férfinak a kezén, aki Esztergomban bántalmazta ismerősét.

 

Sikeres együttműködés

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság nyomozói a Múcsonyi Polgárőr Szövetség munkatársainak az információi alapján fogták el a tolvajokat.

 

Halmozta a szabálysértéseket

Az Edelényi rendőrök elállítottak, majd szabálysértési őrizetbe vettek egy sofőrt, aki érvényes hatósági engedéllyel nem rendelkező autójával, jogosítvány nélkül közlekedett.