Lakossági segítséggel fogták el a rablót

2020. 02. 19., sze - 05:39
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A kiskunhalasi rendőrök őrizetbe vették azt a 27 éves helyi férfit, aki a gyanú szerint egy idős asszonyt rabolt ki.

Egy férfi betelefonált a rendőrségre 2020. február 17-én kora délután, és bejelentést tett arról, hogy Kiskunhalason egy idős asszonyt kirabolt egy ismeretlen, akit a helyszínen feltartóztattak.

A nyomozás adatai szerint 13 óra körül a Kossuth utcában sétált a 66 éves nő, miközben valaki hátulról meglökte, majd a kezéből a táskáját kikapta, és menekülni kezdett. Futás közben az elkövető a kézitáskából kivette a pénztárcát, de végül a menekülés során ettől is megszabadult. A közelben lévő járókelők meghallották a sértett kiabálását, a tettes után eredtek, őt a közelben elfogták, és visszatartották a járőrök érkezéséig.

A rendőrök előállították a 27 éves kiskunhalasi férfit, akit rablás bűntettével gyanúsítanak. A nyomozók – kihallgatását követően – őrizetbe vették K. Miklóst, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Mivel a gyanúsított menekülés közben eldobálta a korábban megszerzett értékeket, így azok a helyszínen meglettek, ezért a sértett még aznap visszakapta pénzzel teli tárcáját és táskáját.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a bőcsi támadókat

Még aznap azonosították, majd elfogták azokat a fiatalokat, akik rátámadtak egy idős nőre bőcsi otthonában.

 

Tanúnak érkezett, „bilincsben” távozott

Meghallgatásra idéztek a Lajosmizsei Rendőrőrsre egy 37 éves helybélit, aki késve érkezett, mivel még útközben dolga akadt: ellopta egy idős asszony pénztárcáját.

 

Oda a kéjlak

A hatvani nyomozók két férfit gyanúsítanak prostitúció elősegítésével.

 

Lezárt akta: farkasszemet nézett kifosztójával

A tetőn ereszkedett le egy társasház legfelső emeltének erkélyére egy moldáv férfi, majd kifosztotta a lakásban békésen alvó párt, azonban egyikük felriadt és megzavarta a tolvajt.

 

Figyeljünk együtt!

Békésben tavaly az elsőbbségadás elmulasztása volt a legfőbb baleseti ok. Ezért a rendőrök zebráknál, kereszteződésekben folyamatosan figyelik, betartják-e a szabályokat a járművezetők, és egyben kérik őket, hogy figyelmesen közlekedjenek.