Lánykori fotóival ékeskedett

2021. 11. 17., sze - 11:31
Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A paksi rendőrök elfogták, a Szekszárdi Járásbíróság bírája pedig letartóztatta azt a 44 éves karcagi nőt, aki egy társkeresőn csaknem kilenc és fél millió forintot csalt ki 43 férfitól.

Egy paksi lakos tett feljelentést még 2020-ban egy karcagi nő ellen, akivel egy társkereső oldalon ismerkedett meg. Az asszony a férfitól különböző kitalált történetekkel hónapok alatt több mint másfél millió forintot csalt ki.

A paksi rendőrök a nyomozás során megállapították, hogy a 44 éves nő még legalább 42 másik férfit is átvert, akiktől különböző indokokkal – adóhatóság által kiszabott büntetés megfizetésére, megélhetésre, gyermeke gyógyszerének kiváltására, iskoláztatására, édesanyja temetési költségeire, illetve örökösödési illeték megfizetésére – pénzt kért kölcsön rövid határidőre. Az eddig kihallgatott sértettektől csaknem kilenc és fél millió forintot csalt ki az elmúlt másfél év alatt.  Mindannyiukat folyamatosan tévedésben tartotta, ígérgetett nekik, amíg ők a pénzt a számlájára elutalták, ezt követően azonban elérhetetlenné vált.

A nő akkor sem állt le, amikor első kihallgatását követően az ország két különböző pontján felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték ugyanilyen csalások miatt. 2021-ben is tovább folytatta a férfiak átverését.  

Az asszonyt utoljára november második hetében hallgatták ki gyanúsítottként a Paksi Rendőrkapitányságon, majd őrizetbe is vették. A Szekszárdi Járásbíróság bírája pedig a napokban elrendelte letartóztatását.

A paksi rendőrök azt is vizsgálják, hogy a karcagi nő még hány férfit ejthetett tévedésbe az elmúlt időszakban.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Helikopter az M5-ös sztráda felett

Motoros rendőrök és szolgálati helikopter bevonásával folytatta a fokozott ellenőrzést a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M5-ös autópályán.

 

Lezárták: 13 balhé lett a vége

Jelenleg is letartóztatásban van az a 20 éves fiatal, akit a bajai rendőrök még májusban vettek őrizetbe tucatnyi lopás miatt. Most befejezték az ügy vizsgálatát, és vádemelést javasolnak a gyanúsított ellen.

 

Sikeres ellenőrzést tartottak a rendőrök

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. szeptember 28-án délelőtt az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények felfedése érdekében nagyszabású összehangolt akciót hajtott végre.

 

Lopás miatt keressük

A szegedi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik annak a nőnek az azonosításában, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy szegedi üzletben napszemüveget lopott.