Lánykori fotóival ékeskedett

2021. 11. 17., sze - 11:31
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A paksi rendőrök elfogták, a Szekszárdi Járásbíróság bírája pedig letartóztatta azt a 44 éves karcagi nőt, aki egy társkeresőn csaknem kilenc és fél millió forintot csalt ki 43 férfitól.

Egy paksi lakos tett feljelentést még 2020-ban egy karcagi nő ellen, akivel egy társkereső oldalon ismerkedett meg. Az asszony a férfitól különböző kitalált történetekkel hónapok alatt több mint másfél millió forintot csalt ki.

A paksi rendőrök a nyomozás során megállapították, hogy a 44 éves nő még legalább 42 másik férfit is átvert, akiktől különböző indokokkal – adóhatóság által kiszabott büntetés megfizetésére, megélhetésre, gyermeke gyógyszerének kiváltására, iskoláztatására, édesanyja temetési költségeire, illetve örökösödési illeték megfizetésére – pénzt kért kölcsön rövid határidőre. Az eddig kihallgatott sértettektől csaknem kilenc és fél millió forintot csalt ki az elmúlt másfél év alatt.  Mindannyiukat folyamatosan tévedésben tartotta, ígérgetett nekik, amíg ők a pénzt a számlájára elutalták, ezt követően azonban elérhetetlenné vált.

A nő akkor sem állt le, amikor első kihallgatását követően az ország két különböző pontján felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték ugyanilyen csalások miatt. 2021-ben is tovább folytatta a férfiak átverését.  

Az asszonyt utoljára november második hetében hallgatták ki gyanúsítottként a Paksi Rendőrkapitányságon, majd őrizetbe is vették. A Szekszárdi Járásbíróság bírája pedig a napokban elrendelte letartóztatását.

A paksi rendőrök azt is vizsgálják, hogy a karcagi nő még hány férfit ejthetett tévedésbe az elmúlt időszakban.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rablási kísérlet Szegeden

Nyitás előtt megpróbáltak kirabolni egy dohányboltot Szegeden. Az elkövetőt egy órán belül elfogták a rendőrök.