Lebuktak a füvező fiatalok

2022. 05. 17., k - 16:03
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A balatonfüredi rendőrök Alsóörsön fogták el a két fiatalt.  

A járőrök 2022. május 15-én késő este Alsóörsön, a Füredi utcában intézkedés alá vontak egy személyautót és annak vezetőjét, valamint utasát. A rendőri ellenőrzés során a 21 éves férfi sofőr és a 18 éves női utasa zavartan viselkedett, ezért az egyenruhások átvizsgálták a fiatalok ruházatát és az autót. Ekkor a jármű első ülései között található tárolódobozból dohányszerű anyagmaradvány került elő, amelyről a balatonalmádi fiatalember úgy nyilatkozott, hogy az marihuanával kevert dohány. A járőrök ezután elfogták és előállították a két fiatalt, majd velük szemben – orvos jelenlétében – kábítószer gyorstesztet alkalmaztak, amely pozitív eredményt mutatott. A veszprémi nő és a balatonalmádi férfi ellen kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon. A fiatalokat a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, ahol elismerték, hogy korábban egy szórakozóhelyen fogyasztottak marihuanás cigarettát. A 21 éves férfitól  lefoglalásra került a növényi törmelék a szakértői vizsgálat elvégzése céljából.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hiába a futás

A rendőrök elfogták azt a sofőrt, aki igazoltatásakor kiugrott a kocsiból és meglépett. Mint kiderült, 11 külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Karóval támadt a fiú

A rendőrök azonnal elfogták azt a fiút, aki Miskolcon egy karóval ütötte le áldozatát, akitől a cipőjét, és a pénzét vette el.