Lefegyverezték

2022. 07. 03., v - 10:58
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A lövedékálló mellényben felé közeledő rendőrök láttán is fegyveréért nyúlt az 50 éves férfi. Csak a mozdulatig jutott, a járőrök lábsöpörték és megbilincselték.

Egy töltött fegyverrel hadonászó, erősen ittas férfi miatt kértek rendőri segítséget 2022. július 1-jén este. A bejelentés tartalma alapján az egyenruhások lövedékálló mellényt húztak és úgy közelítették meg a váci homokbánya portáját. A férfi egy fotelben ült, övére fűzve gyöngyvászon fegyvertok. A rendőrök lépésről lépésre haladtak felé, amikor a férfi ráfogott fegyverére. Az óvatos megközelítés tempója egy pillanat alatt vált villámgyorssá. Jobb kar lefog, bal kar lefog, fegyver elvesz, fesztelenít - a másodpercek töredéke alatt. A férfi nem vette jó néven az intézkedést, együttműködést nem mutatott, ezért kényszeríteni kellett a megadásra. Földre vitték, megbilincselték, majd előállították.

Kihallgatásán nem tagadott. Mint kiderült, aznapi szolgálata nyugodtan telt, ideje főként a gyógyszerszedéssel kombinált iszogatással telt. A bányánál kb. egy órával később megjelenő társa közölte, mivel részeg, le kell váltani. A férfi tudta, ennek kirúgás lesz a következménye. Nem tudta megmagyarázni miért, de elővette gáz- és riasztófegyverét, csőre rántotta és társára fogta. A következő emléke, hogy megérkeztek a rendőrök és földre teperték.

A Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást ellene.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Újra járható a 48-as főút

A rendőrök a baleset helyszínelését befejezték, a félpályás útlezárást 15 óra 45 perckor feloldották, a forgalom ismét zavartalanul haladhat.

 

„Jó buli” volt

A rendőrök néhány nap alatt elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 19 éves férfit.

 

Őrizetben egy ózdi díler

A rendőrök elfogtak egy ózdi drogterjesztő férfit, akit elfogása után gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.