Letartóztatásban

2023. 11. 09., cs - 11:09
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Két román férfit fogtak el a Pest vármegyei nyomozók – a gyanú szerint legalább két betörés köthető hozzájuk. Telefonüzleteket rámoltak ki az éjszaka közepén, több milliós kárt okoztak.

Az éj leple alatt érkeztek 2023. október 24-én 2 óra után egy kiskunlacházi bolthoz, pillanatok alatt bejutottak, összekapkodtak nyolc mobiltelefont, majd elmenekültek. Alig egy órával később már Albertirsán voltak, ahol betörtek egy másik üzletbe, ahonnan 8 mobiltelefont és két tabletet vittek el, miután utat törtek maguknak a bejárati ajtó üvegén. A két helyszínről közel 2,5 millió forint értékű elektronikai eszközt loptak.

A Pest vármegyei rendőrök a helyszíneken és közelükben végzett adatgyűjtés után egy világos, egyterű autó alapján eredtek a tettesek nyomába. Napokat kellett várni a nyom forrósodására, 2023. november 1-jén aztán a 7-es főúton kiintették a forgalomból a keresett járművet. Az 50 éves sofőrt és 19 éves utasát elfogták.

A román állampolgárok tagadták a terhükre rótt bűncselekmények elkövetését. Őrizetbe vételüket követően a bíróság elrendelte letartóztatásukat.

A további eljárást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kifosztás a buszmegállóban

Két helyi férfit gyanúsítanak a salgótarjáni nyomozók azzal, hogy 64 éves beteges, gyenge fizikális állapotú ismerősüket fosztották ki.

 

Papucsban és melegítőben menekült

A budapesti és a monori rendőrök egy 52 éves férfit fogtak el, aki nem kezdte meg a lopás és emberrablás miatt kiszabott fegyház- és börtönbüntetését.

 

Családi tragédia

Egy férfi bántalmazta nagycsécsi otthonukban élettársát, aki a helyszínen elhunyt. A rendőrök őrizetbe vették az elkövetőt.

 

Egy nehéz nap estéje

A szegedi rendőrök előállították azt a helybéli férfit, aki bűncselekmények egész sorát követte el néhány óra alatt.

 

Jószerencsét

Ismét szabadnapos készenléti rendőr tett tanúbizonyságot elkötelezettségéről.  

 

Bonyhádon is megszervezték

A Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum aktuális ülését tartották meg a városi rendőrkapitányságon.