Letartóztatásban a bántalmazók

2022. 09. 19., h - 12:49
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A két férfi még júliusban verte meg közös ismerősüket Tamásiban, aki másfél hónappal később elhalálozott.

Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre 2022. július 4-én reggel, mert Tamásiban a Fő utca Vágóhíd utca kereszteződésénél lévő parkban egy magatehetetlen férfit találtak a földön fekve, akinek a fején, arcán sérülések vannak. A kollégák beazonosították a helyi 51 éves férfit, akit a mentők a dombóvári kórházba szállítottak. Mivel felmerült a bántalmazás gyanúja, helyszíni szemlét is tartottak.

A Tamási Rendőrkapitányság nyomozói széleskörű adatgyűjtést folytattak, majd a nyomozás során tanúkat hallgattak meg, szakértőket vontak be az eljárásba. A bántalmazott férfi nem került kihallgatható állapotba, és a kezelések, szakszerű orvosi ellátás ellenére 2022. augusztus 27-én elhalálozott a kórházban.

A kirendelt igazságügyi orvosszakértők megállapításai alapján az elszenvedett fejsérülések vezettek közvetett módon a sértett halálához.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának és a Tamási Rendőrkapitányság nyomozóinak összehangolt munkája eredményeként a korábban tanúként kihallgatott, de a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható 42 éves iregszemcsei és 39 éves regölyi férfit 2022. szeptember 15-én előállították és halált okozó testi sértett bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az eljárás során mindkettőjüket őrizetbe vették, és a rendőrség előterjesztése alapján az ügyészség indítványozta letartóztatásukat. A Szekszárdi Járásbíróság 2022. szeptember 17-én letartóztatta a gyanúsítottakat. Az eljárást a továbbiakban a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két napon belül

Az ózdi rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a gépkocsivezetőt, aki autójával elsodort egy gyalogost, és segítségnyújtás nélkül távozott a helyszínről.

 

Lezárt-akta: csalás miatt kell felelniük

Egykori munkáltatója eszközeit, felszerelését használta, több személyes tárgyát és értékét eltulajdonította három férfi Hódmezővásárhelyen. A feltételezett elkövetők ellen nagyobb értékre elkövetett csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználása vétség megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A hódmezővásárhelyi rendőrök az ügy vizsgálatát befejezték.

 

Lezárt-akta: ellopta, elaludt

Ittasan ült volán mögé, majd elaludt egy hódmezővásárhelyi férfi. A rendőrök befejezték a nyomozást és vádemelést javasolnak az ügyében.

 

Ki ismeri fel?

A szigetszentmiklósi rendőrök állampolgárok segítségét kérik az azonosításhoz.