Letartóztatásban a díler

2022. 01. 31., h - 13:01
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi és Vizsgálati Osztályának és Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztályának munkatársai összehangolt akció keretében fogták el a dunaújvárosi kábítószer-kereskedőt.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ismeretlen tettes ellen indított eljárást kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt, mert információ merült fel arra vonatkozóan, hogy egy dunaújvárosi férfi rendszeresen – feltételezhetően külföldről - vásárol kábítószernek minősülő szereket, tablettákat, növényi törmelékeket, és azt Magyarországon továbbértékesíti. Az egy évig tartó nyomozási munka során a rendőrök látókörébe került a 25 éves dunaújvárosi férfi, aki ellen minden lehetséges adatot, terhelő bizonyítékot begyűjtöttek, majd 2022. január 27-én este ütöttek rajta a férfin, rácalmási tartózkodási helyén.

A nyomozók az eljárás során megállapították, hogy a férfi a külföldről beszerzett drogot a bérelt rácalmási lakóhelyén raktározta, és a lakásán, vagy ahhoz közeli településen adta el, melyből több millió forint bevételre tett szert.

Az összehangolt művelet során a rendőrök a férfi által használt ingatlanban kutatást tartottak, melynek során  különböző típusú kábítószergyanús anyagot (zöld növényi törmeléket, fehér port, tablettákat, növényi magvakat), továbbá a méréshez, porciózáshoz és értékesítéséhez szükséges tárgyakat, informatikai eszközöket  találtak és foglaltak le. Az eljárásban kirendelt vegyészszakértő előzetes szakvéleménye szerint a lefoglalt tablettákból MDMA azonosítható, mely kábítószernek minősül, továbbá a zöld növényi törmelék kannabisz, mely szintén kábítószer. A szakértő a későbbekben tudja meghatározni a szerek pontos hatóanyagtartalmát.

A bűncselekményből származó vagyon elvonása érdekében a nyomozók autót, játékgépet, televízót, ékszert, karórákat és készpénzt foglaltak le. 

A nyomozók a férfit kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett - kihallgatták, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a Székesfehérvári Járásbíróság 2022. január 30-án elrendelt.

A rendőrség vizsgálja, hogy a férfi kikkel állt kapcsolatban, hány embernek adhatott el tiltott szert.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Embercsempészek Zsanán

Egy ukrán nőt és egy azerbajdzsáni férfit fogtak el a Bács-Kiskun megyei rendőrök.