Letartóztatásban a paksi rabló

2022. 08. 17., sze - 13:00
Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Először szexuálisan molesztálta, majd kirabolta áldozatát a 20 éves férfi.

Egy 55 éves helyi nő tett bejelentést 2022. augusztus 11-én, hogy 22 óra 15 perc körüli időben Pakson a Táncsics utcában a lakása közelében egy ismeretlen férfi szexuális célzattal megtámadta, hátulról átkarolta, majd a földre rántotta, eközben többször fenyegette. A bejelentő védekezett és többször rászólt a férfira, majd a szorításából kiszabadulva igyekezett bemenekülni a lépcsőházba, de az elkövető ismét rátámadt, és a nő táskáját akarta elvenni, melyet a sértett próbált megakadályozni. A dulakodás közben a táska pántja elszakadt, így a rabló a benne lévő pénztárcában tartott készpénzzel, személyes iratokkal és mobiltelefonnal együtt elfutott. A sértett az eset során könnyű sérüléseket szenvedett.

A bejelentés után a paksi rendőrök nagy erőkkel kezdték meg az elkövető keresését. Menekülési útvonalán a helyszíntől körülbelül 300 méterre megtalálták a táskát a Duna parton, de a pénztárca nem volt benne, azt másnap egy kutyasétáltató megtalálta és leadta a rendőrségen.

Az ügyben végzett széleskörű adatgyűjtés során a nyomozók eljutottak egy 20 éves németkéri férfihoz, akit előállítását követően rablás és szexuális kényszerítés elkövetése miatt gyanúsítottként hallgattak ki. Tettét beismerte és részletes vallomást tett.  

Az elkövetőt a kollégák őrizetbe vették, majd a rendőrség előterjesztésére az ügyészség indítványa alapján a bíróság a napokban letartóztatta.

Az ügyben a Paksi Rendőrkapitányság tovább folytatja a vizsgálatot.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Helikopter az M5-ös sztráda felett

Motoros rendőrök és szolgálati helikopter bevonásával folytatta a fokozott ellenőrzést a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M5-ös autópályán.

 

Lezárták: 13 balhé lett a vége

Jelenleg is letartóztatásban van az a 20 éves fiatal, akit a bajai rendőrök még májusban vettek őrizetbe tucatnyi lopás miatt. Most befejezték az ügy vizsgálatát, és vádemelést javasolnak a gyanúsított ellen.