Letartóztatásban a zsaroló páros

2022. 09. 23., p - 11:37
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A Dombóváron elfogott 21 éves férfi és 22 éves nő hosszabb ideje telefonon zaklatta a nő egyik régi ismerősét, védelmi pénz fejében félmillió forintot követeltek tőle.

Egy külföldön élő nő tett feljelentést 2022. szeptember 19- én a rendőrségen, mivel Dombóváron élő idős rokonát hosszabb ideje ismeretlenek hívogatják telefonján. Mint elmondta, védelem fejében 500.000 forintot követelnek a telefonálók, és megfenyegették, ha nem fizet, bántani fogják.  A férfi a fenyegetések miatt nem is szívesen megy sehová, fél, hogy zsarolói beváltják az ígéretüket.

A Dombóvári Rendőrkapitányság nyomozói azonnal megkezdték az ügyben az adatgyűjtést, mely során a gyanú egy helyi párosra terelődött. Még a feljelentés napján elfogták a zsarolás kísérletével összefüggésbe hozható férfit és párját, akik nem voltak ismeretlenek a hatóság előtt. Mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A Szekszárdi Járásbíróság 2022. szeptember 22-én letartóztatta a gyanúsítottakat. Az eljárást a továbbiakban a Dombóvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: rendszámtáblát loptak

A Csongrádi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást két kisteleki és egy csongrádi férfi ellen, akik egy Felgyőnél balesetet szenvedett személyautó rendszámtábláját ellopták.

 

Lezárt akta: megmenthette volna az öv

Sorsára hagyta balesetes autója alá szorult utasát, majd hazabotorkált tavaly novemberben - a gyanú szerint - az a sofőr, aki ellen a napokban fejezték be a vizsgálatot a Pest megyei közlekedésrendészek. Az OSSZA(D)! 3. című videó az ilyen és hasonló balesetek megelőzéséért készült!