Letartóztatásban az internetes csaló

2022. 05. 01., v - 11:01
Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A szekszárdi rendőrök elfogták a több bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 28 éves nyírbátori férfit.

Egy sárpilisi férfi tett feljelentést 2022. április közepén, hogy egy internetes oldalon eladásra kínált rakodógépet szeretett volna megvásárolni. A hirdetővel meg is egyeztek a vételárban, valamint a biztosítékként fizetendő előlegben. A feljelentő a hirdetésben szereplő bankszámlára át is utalta az utóbbit, összesen 700.000 forintot. A hirdető ezt követően nem tette lehetővé, hogy a vásárló a gépet megnézze, majd elérhetetlenné vált számára, az előleget pedig nem utalta vissza.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság az ügyben nagyobb kárt okozó csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntető eljárást kezdeményezett.

A későbbiekben a sértett lánya 2022. április 22-én tett feljelentést, hogy egy ismeretlen férfi felhívta telefonon és arra kényszerítette, hogy édesapját vegye rá további 10.000.000 forint átutalására a korábban megadott bankszámlára, ellenkező esetben őt elrabolja, apjának családját pedig megöli. Az átutalás nem történt meg.

Az ügyben a Szekszárdi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el zsarolás bűntett elkövetésének kísérlete miatt.

Ennek során tanúként kihallgatták a nő férfi testvérét, aki elmondta, hogy ő is kapott egy hasonló tartalmú hívást, melyben 5.000.000 forintot követelt a hívó. A pénzt ebben az esetben sem kapta meg.

A szekszárdi rendőrök széleskörű nyomozást folytattak az ügyekben, így jutottak el egy 28 éves nyírbátori férfihez, aki megalapozottan gyanúsítható volt a bűncselekmények elkövetésével.   

Lakhelyén kutatást tartottak, melynek során számos tárgyi bizonyítékot sikerült lefoglalniuk. A nyomozók több embert is kihallgattak, akik terhelő vallomást tettek rá.

A férfit előállították, majd a fent leírt bűncselekmények elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A gyanúsítás ellen panasszal élt és nem tett érdemi vallomást. Ezt követően őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A bíróság a férfit 2022. április 29-én letartóztatta.

Ügyében a Szekszárdi Rendőrkapitányság tovább folytatja a vizsgálatot.            

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tíz díler rendőrkézen

Nagyszabású, összehangolt akcióban, több mint 180 kolléga közreműködésével csaptak le a rendőrök Jászapátiban és Hevesen új pszichoaktív anyaggal kereskedőkre.

 

A gyanú szerint bántalmazta a gyermekét

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség elkövetése miatt folytat eljárást.

 

Időben

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Tokaji Rendőrőrs körzeti megbízottja ért oda először egy közúti balesethez.

 

Eltűnt Németh József

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

 

Közel kilencmillió forint a kár

Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatja a küzdelmet az online csalások elkövetői ellen a Mátrix Projekt keretein belül.

 

Ki látta Orsós Krisztiánt?

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik az eltűnt fiú megtalálása érdekében.