Letartóztatták a betörőt

2021. 12. 23., cs - 12:39
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A gyanú szerint D. Krisztián üzletekbe és intézményekbe is betört Tatabányán. A kihallgatást követően a rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy 26 éves férfi 2021. december 21-én éjfél után pár perccel bement egy tatabányai orvosi rendelőbe, később azonban zsákmány nélkül elmenekült. A rendőrség a jelzést követően azonnal megkezdte a környező utcák ellenőrzését az elkövető felkutatásához. A járőrök még ezen a napon 1 óra 25 perckor Tatabányán, a Lehel utcában egy üzlet ajtaja előtt lapuló személyre lettek figyelmesek. A férfit igazoltatták, nála szövet kesztyűt, csavarhúzót találtak a rendőrök, amit lefoglaltak. Mivel a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható volt a 26 éves D. Krisztián, ezért őt a Tatabányai Rendőrkapitányságra előállították.

A férfi a gyanú szerint 2021 decemberében ezen kívül három tatabányai intézménybe és három üzletbe is betört. A nyomozók D. Krisztiánt gyanúsítottként kihallgatták, ellene lopás vétség, lopás vétség kísérlet, valamint lopás bűntett elkövetése miatt indult büntetőeljárás. A rendőrség a férfit őrizetbe vette és kezdeményezte, hogy a Tatabányai Járási Ügyészség tegyen indítványt a letartóztatására, amit a Tatabányai Járásbíróság 2021. december 23-án elrendelt.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Családi nap Tatán

Színes programok és látványos bemutatók várták a látogatókat.

 

A józsefvárosi Robin Hood

A VIII. kerületi rendőrök befejezték a nyomozást azzal a férfival szemben, aki beismerte, hogy egy józsefvárosi plébánia kapuját felfeszítette, majd megpróbált ellopni a templomból egy Mária szobrot.