Letartóztatták a kábítószer-terjesztőt

2022. 09. 05., h - 15:15
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A balatonfüredi nyomozók elfogtak egy 44 éves budapesti férfit, aki zánkai nyaralójában termesztette a kábítószert.

Kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a Balatonfüredi Rendőrkapitányság egy 44 éves budapesti férfi ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított az elmúlt hónapokban kábítószernek minősülő anyagot termesztett, majd azt értékesítette az ismeretségi körében. A rendőrök az elkövetőt 2022. szeptember 2-án összehangolt bűnügyi akcióban elfogták a zánkai nyaralójában, majd az ott megtartott kutatás során összesen 840 gramm - fóliatasakokba csomagolt - zöld színű kábítószergyanús növényi törmeléket, valamint egy műanyag hordóban további 3,5 kilogramm növényi származékot találtak. Ezen felül a kábítószer adagolásához és csomagolásához használatos eszközöket, illetve közel 6 millió forint készpénzt is lefoglaltak a nyomozók. A 44 éves férfit előállították a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra, majd - őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként kihallgatták kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A rendőrség előterjesztése és az ügyészség indítványa alapján a bíróság a mai napon az elkövetőt letartóztatta.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megölte szomszédját

A bejelentést követő 30 percen belül kattant a bilincs annak a férfinak a kezén, aki Esztergomban bántalmazta ismerősét.

 

Sikeres együttműködés

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság nyomozói a Múcsonyi Polgárőr Szövetség munkatársainak az információi alapján fogták el a tolvajokat.

 

Halmozta a szabálysértéseket

Az Edelényi rendőrök elállítottak, majd szabálysértési őrizetbe vettek egy sofőrt, aki érvényes hatósági engedéllyel nem rendelkező autójával, jogosítvány nélkül közlekedett.